Zwolle

Kraamzorg Zwolle

Je bent zwanger! Van harte gefeliciteerd met het wondertje in je buik! Je zwangerschap zorgt voor een bijzondere en spannende tijd. Een periode waarin veel geregeld moet worden. Eén van die dingen is het regelen van kraamzorg. Want de bevalling en kraamtijd zorgen voor een ingrijpende periode in je gezin. De Kraamvogel team Zwolle wil je hier graag bij helpen! Op onze website vind je alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode daarna. Wist je dat wij ook partusassistentie verlenen bij jouw poliklinische bevalling in Isala? En heb je vragen, dan staan wij voor je klaar. De Kraamvogel team Zwolle wenst je een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe.

Jouw wensen centraal

De bevalling en de daarop volgende kraamweek is een heel bijzondere periode. Bij de Kraamvogel staan jouw wensen centraal. Om erachter te komen wat die wensen en behoeften zijn, hebben wij voor de 32e week van jouw zwangerschap een intakegesprek. Ben je benieuwd naar hoe het intakegesprek eruit zal zien en wat wij zoal bespreken? Via deze link kun je je op het intakegesprek voorbereiden. Bij het intakegesprek gaan we alles met je bespreken, beantwoorden we jouw vragen en vertellen we jou wat de kraamverzorgende voor je kan betekenen. Wij kijken ernaar uit jullie een onvergetelijke kraamweek te bezorgen!

Waar leveren wij kraamzorg

De Kraamvogel levert zorg in heel Midden en Noord Nederland. In Zwolle bieden we kraamzorg in alle wijken van Zwolle. Van Stadshagen tot Berkum, van Assendorp tot Holtenbroek en natuurlijk ook in Zwolle Zuid, Wijthmen en de binnenstad. We werken niet alleen in Zwolle zelf, maar ook in:

Dalfsen, Genemuiden, Hasselt, Heino, Liederholthuis, Ommen, Hardenberg, Nieuwleusen, Raalte, Wijhe en Zwartsluis.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden? Neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een vestiging in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcode-check!

Waar de Kraamvogel team Zwolle voor staat

  • Zorg op maat
  • Aandacht voor het hele gezin
  • Contract met alle zorgverzekeraars
  • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden
Wat geeft het een goed gevoel als ik een gezin na acht dagen vol vertrouwen achter kan laten, en ze het helemaal zelf kunnen!
Quirina
Miranda
Kraamverzorgende team Zwolle

De Kraamvogel in Zwolle

Wij zijn er voor een goede start voor jou en je gezin. Tijdens de kraamweek bieden wij je alle ondersteuning, zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter leert kennen. We beseffen daarbij dat iedereen uniek is. Het is dan ook ons doel om jou en je gezin 100% voor te bereiden de zorg voor je baby vol vertrouwen zelf op te pakken, als de kraamtijd voorbij is.

Wanneer de bevalling of de kraamperiode start, zal de kraamverzorgende er zijn en overleg je samen hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden zodat het een kraamweek zal worden die je voor ogen hebt. Ook bij een poliklinische bevalling in Isala zullen wij er zijn om jou te ondersteunen! Al onze kraamverzorgenden zijn borstvoeding gecertificeerd. Wij hebben veel ervaring en kennis in huis over de voeding van jouw baby.

Het team

De Kraamvogel Zwolle heeft een professioneel en gedreven team van gediplomeerde kraamverzorgenden, die allemaal in de regio wonen én werken. Stuk voor stuk ervaren, goed opgeleid, bijgeschoold en hart voor hun mooie vak. En die passie weten ze uit te stralen naar de gezinnen! Al jaren lang hebben wij ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. En houden daarbij altijd rekening met de wensen van jou en je gezin. We zullen je voor en tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. Tevens heeft team Zwolle een gespecialiseerd partusteam die veel bevallingen begeleiden in de thuissituatie en in het Isala ziekenhuis. Zo zorgen wij voor een goede start voor alle gezinnen in jouw regio. Onze kraamverzorgenden vinden het heel belangrijk dat je in deze kraamperiode kunt genieten en nadien terugkijkt op een hele mooie en onvergetelijke kraamtijd!

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

baby-in-bad-kraamzorg
Baby-aangekleed
na-de-kraamtijd-baby-kraamzorg

Wist je dat...

  • Wij een gespecialiseerd partusteam hebben met kraamverzorgenden die geschoold zijn, veel partussen begeleiden en hier veel ervaring in hebben? Wij komen je ondersteunen bij je thuisbevalling maar ook bij je poliklinische bevalling in het Isala ziekenhuis samen met jouw verloskundige!

Onze intaker: Esther

Benieuwd wie de intakegesprekken in Zwolle doet? Dat is Esther. Zij kent de regio Zwolle en de verloskundigenpraktijken goed. Zij weet wat er speelt in de regio en is op de hoogte van afspraken en ontwikkelingen in het gebied. Tijdens het intakegesprek bespreekt zij uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Ook wilt ze een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zodat wij de kraamzorg zo kunnen regelen dat deze goed bij je past en je kraamverzorgende weet wat voor jou belangrijk is en we jullie een onvergetelijke kraamweek kunnen bezorgen!

ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Jurgen en Saskia
Robin en desiree
Fam Mehra
Sebas en judith
Jordy Laurie
Thomas Kyra
Tobias

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Onze partners

De Kraamvogel Zwolle stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met samenwerkingspartners in de geboortezorg. Wij zijn ontzettend trots dat we intensief mogen samenwerken met de beste zorgverleners in de regio. Samen met onderstaande zorgverleners in de geboortezorg begeleiden wij je bij jouw zwangerschap en bevalling en geven we je een onvergetelijke kraamtijd.

Bevallingsassistentie Isala Ziekenhuis

Wij assisteren jou ook tijdens de poliklinische bevalling in het Isala Ziekenhuis in Zwolle samen met jouw verloskundige op de afdeling. De gespecialiseerde kraamverzorgenden kennen de verloskundigenpraktijken goed, waardoor er een fijne samenwerking is. Onze deskundige en ervaren kraamverzorgende zullen na de bevalling bij jou thuis de opstart verlenen.

Centering Pregnancy in en rondom Zwolle

De Kraamvogel biedt in samenwerking met de verloskundigenpraktijken Bakerraad en Het Verloskundig Huys Centering Pregnancy aan. Centering Pregnancy is een nieuwe manier van zorg en controle in de zwangerschap. Je krijgt zwangerschapszorg in een groep met andere zwangeren en je ontvangt hier veel advies en tips over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Ook worden hier de controles van je zwangerschap gedaan. Kom hier meer te weten over Centering Pregnancy.

Voorlichtingsavonden

De Kraamvogel biedt in samenwerking met de JGZ in Zwolle ook voorlichtingsavonden aan rondom de bevalling en kraamtijd. Via je eigen verloskundige kun je je voor deze voorlichtingsavonden aanmelden.

Trotse ouders bij in jouw buurt

Elk jaar kiezen honderden gezinnen bij jou in de buurt voor de Kraamvogel. Zij hebben hun ervaringen gedeeld. Je kan zelfs vinden wat trotse ouders in jouw buurt van hun kraamtijd vonden.

Voorbereiding op de komst van je kindje

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van die eerste uren met je pasgeboren baby? Je zult veel nieuwe dingen leren. Van 'hoeveel moet mijn kindje drinken?' tot 'hoe kan ik mijn baby veilig laten slapen?'. In deze filmpjes geven we je tips voor de eerste uren met je kindje. Natuurlijk vertelt onze kraamverzorgende je alles als ze bij jullie thuis komt.

Bekijk hier onze instructiefilmpjes.