Intakegesprek

Wat verwacht jij van de kraamzorg straks? Wat heb je nodig, wat vind je belangrijk? Is er iets wat je misschien juist niet wilt? We willen het allemaal graag van je horen. Omdat we jouw gezin dan de kraamzorg kunnen geven die bij je past en je kunnen helpen met een goede start.

Vanaf het moment dat je bij ons hebt aangemeld voor kraamzorg, staan wij dag en nacht voor je klaar, alle dagen van de week. Je kunt ons dus bellen met al je vragen over je zwangerschap, de geboorte, de kraamtijd, het aantal uren kraamzorg, je verzekering, borstvoeding, alles wat je maar bezighoudt.

Voor week 30 van je zwangerschap nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor het intakegesprek. Je ontvangt een bevestigingsmail met het verzoek alvast wat informatie in te vullen op Mijn Kraamvogel, jouw digitale kraamdossier. Zo kan de intaker zich beter voorbereiden op het intakegesprek.

Intakegesprek bij jou thuis of via videobellen

Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Ook willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw behoeften en persoonlijke situatie. Zodat wij de kraamzorg zo kunnen regelen dat dit goed bij je past en je kraamverzorgende weet wat belangrijk voor je is.

  • Je maakt samen met ons voorlopige afspraken voor de kraamperiode.
  • Je krijgt praktische informatie over de kraamzorg en kunt daarover natuurlijk al je vragen stellen.
  • We geven een indicatie van het aantal kraamzorguren dat je krijgt.

Als je zwanger bent van je eerste kindje komen we bij jou thuis voor het intakegesprek. Is dit je tweede (of volgende) zwangerschap, dan kan het ook via videobellen.

In de achtste maand: puntjes op de i

Misschien verandert er gedurende je zwangerschap iets wat van invloed kan zijn op de kraamtijd. Daarom ontvang je daarover in de achtste maand een e-mail of brief van ons. Is er inderdaad iets veranderd, dan is het goed om dat snel aan ons door te geven. Dan kunnen wij nog doen wat nodig is om de kraamzorg goed voor je te regelen.

Na de kraamtijd

En dan is je baby er! Je kraamverzorgende helpt je gezin op weg met een goede start. De eerste dagen zonder kraamverzorgende zijn misschien wennen, maar het lukt jullie natuurlijk prima. Na een tijdje ontvang je een e-mail met een link naar het online evaluatieformulier. Hoe heb jij je kraamtijd ervaren? Misschien is er iets dat we zouden kunnen verbeteren? Dit kun je bij ons kwijt.

Je tijd met de Kraamvogel zit er dan op. Je bent als trotse vader & moeder goed voorbereid op het ouderschap.

Vergeet niet je digitale dossier op Mijn Kraamvogel als .pdf te downloaden of te laten drukken.

Deel deze pagina