Meppel

Kraamzorg Meppel

Jullie verwachten een kindje. Gefeliciteerd! Wij leveren kraamzorg in en rondom Meppel en de Wolden. Dat doen we met een hecht en geschoold team, met als doel om ouders en hun kinderen een zorgeloze kraamtijd te geven. We werken nauw samen met het Verloskundige Centrum Meppel en de Wolden en de Isala Klinieken in Zwolle.

Kraamzorg in Meppel en de Wolden

Een goede start voor je gezin. Daar helpen wij je mee in en rondom Meppel en de Wolden. We bieden je alle ondersteuning om na de kraamtijd je baby goed te verzorgen, te voeden en te leren kennen. Daarbij beseffen we dat iedereen uniek is en is ons doel: 'Als de kraamtijd voorbij is, is het gezin 100% voorbereid om de zorg voor de baby vol vertrouwen zelf op te pakken.' Binnen die zorg streven we naar:

  • Nauwe samenwerking met jouw verloskundige hier in Meppel en omgeving
  • Betrouwbaarheid, deskundigheid en ervaring
  • Een gespecialiseerde kraamverzorgende bij de thuisbevalling of poliklinische bevalling in Isala
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding

Trotse ouders in de buurt van Meppel

Elke dag kiezen gezinnen bij jou in de buurt voor de Kraamvogel. Zij hebben hun ervaringen gedeeld. Je kan zelfs lezen wat trotse ouders in en rondom Meppel van hun kraamtijd vonden.

Robin en desiree
ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Jurgen en Saskia
Fam Mehra
Sebas en judith
Jordy Laurie
Thomas Kyra
Tobias

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Waar leveren wij kraamzorg?

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Midden- en Noord-Nederland. In Drenthe bieden we kraamzorg door de hele provincie. In de omgeving van Meppel bijvoorbeeld in Meppel, Nijeveen, Ruinen, Koekange, Ruinerwold, Havelte, De Wijk, Rogat, Broekhuizen en meer plaatsen in Drenthe. Wil je weten of we actief zijn bij jou in de buurt? Doe de postcode-check.

Kraamzorg van de Kraamvogel team Meppel

De Kraamvogel team Meppel is een professioneel team van kraamverzorgenden, die allemaal in de regio wonen en werken. Stuk voor stuk gediplomeerd, zeer ervaren, opgeleid en bijgeschoold en ze hebben allen een oprechte passie voor het vak. Samen zorgen wij voor een goede start voor alle gezinnen in jouw regio. De Kraamvogel heeft ervaring in het geven van kraamzorg, in allerlei situaties. We zijn er voor advies en ondersteuning. Voor en tijdens de kraamweek. En we houden daarbij te allen tijde rekening met de wensen van jou en van je gezin. Onze kraamverzorgsters willen dat je optimaal van deze periode kunt genieten. Zodat je nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

DSC06662-bewerkt
DSC04970-bewerkt
DSC03079-bewerkt

Jouw wensen centraal

Het is een hele bijzondere en ingrijpende periode, de bevalling en de daarop volgende kraamweek. Wij van de Kraamvogel zetten daarom jouw wensen centraal. Om erachter te komen wat die wensen en behoeften zijn, hebben we samen - vóór de 7e maand van jouw zwangerschap - een intakegesprek. Waarin we alles bespreken, vragen beantwoorden en jou alles vertellen over wat de kraamverzorgende voor jou kan betekenen.

Geboorteteams; kraamverzorgende bij de bevalling

De Kraamvogel in Meppel en de Wolden werkt met geboorteteams. Dat zijn teams bestaande uit kraamverzorgenden die meer bevallingsdiensten doen en daardoor extra ervaren zijn. Doordat zij extra geschoold zijn weten de kraamverzorgenden precies wat ze moeten doen. Voor, tijdens en na je bevalling. Wel zo een veilige gedachte!

Onze partners voor goede geboortezorg

De Kraamvogel Meppel en de Wolden werkt in teamverband veel samen met andere instellingen in de geboortezorg. We kennen elkaar en zijn goed op elkaar ingespeeld. Dankzij deze hechte samenwerking, kunnen we zorgen voor de beste start voor jou en je kindje.

Rondom Geboortezorg Meppel

De Kraamvogel werkt actief samen met Rondom Geboortezorg. In het Verloskundig Centrum, wordt naast verloskundige zorg ook zorg geboden door gynaecologen, kraamverzorgenden, lactatiekundigen, mensendiecktherapeuten en een fysiotherapeute gespecialiseerd in bekkenbodemproblematiek. Ook kun je hier terecht voor zwangerschapsmassages en zwangerschapsyoga en bij het echocentrum voor medische echo’s. Doordat wij met al deze disciplines samenwerken en elkaar op de werkvloer vaak tegenkomen, zijn de overleglijnen korter en kunnen we makkelijker gebruik maken van elkaars expertise. Klik hier voor meer informatie over Rondom Geboortezorg.

Hallo, mijn naam is Karin de Boer en ik ben teamcoach van de kraamverzorgsters uit Meppel. Als moeder van vier kinderen weet ik hoe bijzonder het is om fijne kraamzorg te mogen ontvangen. Ik kom uit de kraamzorg en kan daardoor een reële sturing geven aan een geweldig team kraamverzorgenden. Een team waarmee ik al jaren met veel plezier mag samenwerken. Met elkaar maken we het verschil! We kijken goed naar een ieders mogelijkheden en kunnen daardoor optimaal genieten van ons vak.
Karin nieuwe foto (1)
Karin, teamcoach Meppel

Centering Pregnancy Meppel en de Wolden

De Kraamvogel biedt in samenwerking met verloskundigenpraktijken Centering Pregnancy aan. Centering Pregnancy is een nieuwe manier van zorg tijdens de zwangerschap. Je krijgt zwangerschapszorg in een groep met andere zwangeren. Klik hier voor meer informatie over Centering Pregnancy.

Ik ben er trots op dat we onze kraamgezinnen de beste start mogen geven. En dat ik jullie mag verzorgen in de meest bijzondere en waardevolle eerste week met jullie kindje.
fam-cetin2015-10-94
Anja
Kraamverzorgende