Leeuwarden

Kraamzorg Leeuwarden

Hoera, je bent zwanger. Gefeliciteerd! Of je het nu al eens meegemaakt hebt, of het is je eerste keer. Het is en blijft bijzonder. Een periode waarin er veel op je af komt, en er veel geregeld moet worden. Bijvoorbeeld het regelen van kraamzorg. De bevalling en kraamtijd worden over het algemeen ervaren als een ingrijpende periode. Niet alleen voor jou, maar ook voor je gezin. De Kraamvogel team Leeuwarden helpt jou hier graag bij. Om je goed voor te bereiden op de bevalling en de kraamperiode daarna, vind je op de website van de Kraamvogel alle informatie. Heb je toch nog vragen? Dan staan wij altijd voor je klaar. De Kraamvogel team Leeuwarden wenst je een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe.

DSC04932-bewerkt

De beste kraamzorg in Leeuwarden

Wij helpen je graag met een goede start voor je gezin. We bieden je alle ondersteuning om na de kraamtijd je baby goed te verzorgen, te voeden en te leren kennen. Ons doel: 'Als de kraamtijd voorbij is, is het gezin 100% voorbereid om de zorg voor de baby vol vertrouwen zelf op te pakken.' Binnen die kraamzorg in Leeuwarden streven we naar:

  • Een gespecialiseerde kraamverzorgende bij een thuisbevalling
  • Betrouwbaarheid, deskundigheid en ervaring
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding

Wil je tijdens je kraamtijd op antroposofische wijze begeleid worden? Ons team van kraamverzorgenden in Leeuwarden is hiervoor extra geschoold en kan jou en je gezin antroposofische kraambegeleiding bieden.

Jouw wensen centraal

Emotioneel, ingrijpend en bijzonder. De Kraamvogel weet als geen ander wat de bevalling en kraamweek voor een (aanstaande) moeder is. Daarom zetten wij jouw wensen centraal. Om erachter te komen wat die wensen en behoeften zijn, plannen we vóór de 7e maand van jouw zwangerschap een intakegesprek. Waarin we alles bespreken, jouw vragen beantwoorden en je alles vertellen over wat de kraamverzorgster voor jou kan betekenen.

Kraamzorg van de Kraamvogel team Leeuwarden

Bij de Kraamvogel team Leeuwarden, werken we met een team gediplomeerde kraamverzorgenden, die allemaal in de regio wonen en werken. Ze zijn stuk voor stuk zeer ervaren, opgeleid en bijgeschoold. En delen met elkaar een oprechte passie voor het vak. De Kraamvogel streeft naar een goede start voor alle gezinnen in jouw regio. Onze kraamverzorgsters hebben ervaring in het geven van kraamzorg, in allerlei situaties. We zijn er voor advies en ondersteuning, voor én tijdens de kraamweek. En houden daarbij altijd rekening met de wensen van jou en van je gezin. We willen dat je optimaal van deze periode kunt genieten, zodat je nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

De Kraamvogel team Leeuwarden is 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar, voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

Trotse ouders in de buurt

Elk jaar kiezen honderden gezinnen bij jou in de buurt voor de Kraamvogel. Zij hebben hun ervaringen gedeeld. Je kan zelfs vinden wat trotse ouders in jouw buurt van hun kraamtijd vinden.

ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Jurgen en Saskia
Robin en desiree
Fam Mehra
Sebas en judith
Jordy Laurie
Thomas Kyra
Tobias

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Waar leveren wij kraamzorg?

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Noord-Nederland. In Friesland bieden we kraamzorg door de hele provincie. In de omgeving Leeuwarden komen wij onder andere in Deinum, Stiens, St Annaparochie, Akkrum, Wommels, Winsum, Hardegarijp, Marssum, Menaldum, Beetgum, Beetgumermolen, Berlikum, Vrouwenparochie, Nij Altoenae, Zwarte Haan, Oude Bildtzijl, Sint Jacobiparochie, Minnertsga, Wier, Tzummarum, Sexbierum, Wijnaldum, Harlingen, Midlum, Franeker, Ried, Nieuwebildtzijl, Oude Leije, Hijum, Finkum, Stiens, Britsum, Hallum, Marrum, Wester-Nijkerk, Ferwert, Holwerd, Wyns, Bartlehiem, Birdaard, Wanswert, Reitsum, Dokkum, Oostrum, Anjum, Oosternijkerk, Ternaard, Hantum, Foudgum, Lioessens, Paesens, Blije, Brantgum, Roodkerk, Oentsjerk, Munein, Rinsemageest, Damwoude, Broeksterwoude, Gytsjerk, Tytsjerk, Suwald, Goutum, Lekkum, Boksum, Jellum, Spannum, Oosterlittens, Baard, Britwerd, Oosterend, Bozum, Mantgum, Hidaard, Wiuwert, Tzum, Dronrijp, Roodhuis, Oosterwierum, Weidum, Wytgaard, Ruduzum, Wirdum, Warten, Wergea, Grouw, Poppenwier, Irnsum, Broeksterwoude, Damwoude, Aclum, Hitzum, Peins, Zweins en Slappeterp.

Wil je weten of we actief zijn bij jou in de buurt? Doe de postcode-check.

DSC03224-bewerkt
DSC07133-bewerkt
DSC03075-bewerkt
Natuurlijk staan we dag en nacht klaar voor al je vragen, zeven dagen per week. Zo kunnen we jouw gezin de kraamzorg geven die bij je past en jullie helpen met een goede start!
Kraamverzorgster-Nienke
Nienke
Kraamverzorgster

Onze intakers

Benieuwd wie de intakegesprekken in Friesland doen? Dat zijn Nienke en Tineke. Zij zijn allebei kraamverzorgenden en daarnaast intakers. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Ook willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw behoeften en persoonlijke situatie. Zodat wij de kraamzorg zo kunnen regelen dat dit goed bij je past en je kraamverzorgende weet wat belangrijk voor je is.

Poliklinische bevallingsassistentie in MCL Leeuwarden

De Kraamvogel heeft een nauwe samenwerking met het MCL ziekenhuis in Leeuwarden en met de verloskundigen die hier de poliklinische bevallingen begeleiden. Beval je poliklinisch? Dan is er naast de verloskundige, de zorg van een kraamverzorgster van de Kraamvogel. Zij kan continu bij je zijn en jou en je partner ondersteunen bij de bevalling. Mag je al snel naar huis na de bevalling? De kraamverzorgster gaat met je mee om jou ook thuis te begeleiden en de eerste adviezen te geven voor jou/jullie en je kindje.

Onze partners in kraamzorg

De Kraamvogel Leeuwarden werkt veel samen met andere instellingen in de geboortezorg. Daar zijn we blij mee en trots op. Samen zorgen we voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Ik ben trots op mijn werk als kraamverzorgster, omdat ik met veel liefde, passie en plezier de ouders en hun pasgeboren baby een goede start wil meegeven voor het gezin. Samen met de verloskundige kijken we wat het beste bij jullie past en zorgen we er samen voor dat de ouders, broers en zussen er na een onvergetelijke week vol vertrouwen zelf tegenaan kunnen!
fam-waart2015-10-15
Tineke
Kraamverzorgster