figtree-4141717_1920

Kraamzorg Hilversum

Je bent zwanger. Wauw, gefeliciteerd! Je zwangerschap is een heel speciale gebeurtenis. Een periode waarin veel geregeld moet worden. Eén van die dingen is het regelen van kraamzorg. Want de bevalling en kraamtijd zorgen voor een ingrijpende periode in je gezin. De Kraamvogel team Hilversum wil je hier graag bij helpen. Op onze website vind je alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode daarna. En heb je vragen? Dan staan wij voor je klaar. De Kraamvogel team Hilversum wenst je een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe.

Jouw wensen centraal

Het is een bijzondere periode, je bevalling en de daarop volgende kraamweek. Bij de Kraamvogel staan jouw wensen centraal. Om erachter te komen wat die wensen en behoeften zijn, nemen wij voor de 7e maand van jouw zwangerschap contact met je op voor een intakegesprek. Hierin bespreken we alles met je, beantwoorden we jouw vragen en vertellen wij je wat de kraamverzorgster voor jou kan betekenen.

Kraamzorg is mensenwerk. Daarom beleef ik plezier aan mijn werk. Ik geef niet alleen voorlichting en instructies, maar bied ook vooral een luisterend oor. Ik ben trots en blij als ik “mijn” gezin in het volste vertrouwen achterlaat, voor een mooie toekomst samen.
Jolanda kvz Hilversum
Jolanda
Kraamverzorgende bij de Kraamvogel

Waar leveren wij kraamzorg?

De Kraamvogel team Hilversum is werkzaam in de gemeenten; Hilversum, Baarn, Soest, Soesterberg, Hilversum, Naarden, Laren, Blaricum en Bussum.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden, neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een vestiging in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcode-check!

Waar de Kraamvogel team Hilversum voor staat

  • Zorg op maat
  • Aandacht voor het hele gezin
  • Contract met alle zorgverzekeraars
  • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden

Kraamzorg van de Kraamvogel in Hilversum

Een goede start voor je gezin, daar helpen wij je mee! In jouw kraamweek bieden wij je alle ondersteuning, waardoor jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter leert kennen. Natuurlijk beseffen we dat iedereen uniek is. Ons doel is dat, als de kraamtijd voorbij is, jij en jouw gezin 100% voorbereid zijn om de zorg voor je baby vol vertrouwen zelf op te pakken.

Wanneer de bevalling of de kraamperiode start, zal de kraamverzorgende er zijn en overleg je samen hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden zodat het de periode zal worden die je voor ogen hebt. Al onze kraamverzorgenden zijn borstvoeding gecertificeerd. Wij hebben veel ervaring en kennis in huis over de voeding van jouw baby.

Het team

De Kraamvogel team Hilversum is een professioneel team van kraamverzorgenden die in de regio wonen en werken. Het is een klein en hecht team van 14 medewerkers.

Onze gediplomeerde kraamverzorgsters zijn ervaren, goed opgeleid, bijgeschoold en hebben ontzettend veel passie voor hun mooie vak. Zo zorgen wij voor een goede start voor alle gezinnen in jouw regio. Ons team heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. Daarbij houden wij rekening met de wensen van jou en je gezin. En we zullen je voor en tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. Onze kraamverzorgenden vinden het heel belangrijk dat je in deze periode kunt genieten. En je nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

DSC06226-bewerkt
DSC07492-bewerkt
DSC02843-bewerkt

Onze intakers Marja, Melanie en Marly

Benieuwd wie de intakegesprekken in Hilversum doen? Dat zijn Marja, Melanie en Marly. Zij zijn alle drie naast kraamverzorgenden ook intakers. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Ook proberen we een duidelijk beeld te krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Dit om ervoor te zorgen dat we de kraamzorg zo kunnen regelen, dat deze goed bij je past en je kraamverzorgster precies weet wat voor jou belangrijk is.

Ik ben Marja en werk als intaker bij team Hilversum. Ik vind het leuk om het eerste contact met de aanstaande ouders te maken. Je merkt vaak dat gezinnen geen idee hebben wat ze van een intake moeten verwachten. Vinden het vaak een verhelderend gesprek, waarin hun vragen en wensen worden gehoord en beantwoord. Voor het eerst ouders te worden is voor velen een grote verandering. En daar probeer ik ze en klein beetje op voor te bereiden.
Marja intaker Hilversum
Marja
Intaker bij de Kraamvogel
Mijn naam is Melanie Jansen. Ik ben kraamverzorgster bij de Kraamvogel en naast dit leuke werk verzorg ik ook de intakes van aanstaande ouders. Intakes doe ik het liefste bij de gezinnen thuis. Het is erg leuk om de kinderkamer alvast te zien en eventuele adviezen te geven om de eerste periode zo makkelijk en leuk mogelijk te maken.
Melanie intaker Hilversum
Melanie
Intaker bij de Kraamvogel
Ik ben Marly en doe naast mijn zorg in de gezinnen ook intakes. Ik vind het contact met cliënten heel erg leuk. Doel van de intake is, om de kraamzorg zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen van het gezin. Een fijne kraamtijd is een herinnering voor de rest van je leven omdat het een een heel ingrijpende, mooie en bijzondere periode in je leven omvat.
Marly intaker Hilversum
Marly
Intaker bij de Kraamvogel

Voorbereiding op de komst van je kindje

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van die eerste uren met je pasgeboren baby? Je zult veel nieuwe dingen leren. Van 'hoeveel moet mijn kindje drinken?' tot 'hoe kan ik mijn baby veilig laten slapen?'. In deze filmpjes geven we je tips voor de eerste uren met je kindje. Natuurlijk vertelt onze kraamverzorgende je alles als ze bij jullie thuis komt.

Bekijk hier onze instructiefilmpjes.

Wij hebben veel plezier in het beantwoorden van jouw vragen en doen ons best om een goede match te maken tussen jou en onze kraamverzorgenden!
FAM ODINK_2015-10-09_003
Tonny en Evelina
Onze planners
Team Hilversum is een hecht team en bestaat uit zowel nieuwkomers als oudgedienden. Voor hen probeer ik er zoveel mogelijk te zijn, maar ook voor jou als client sta ik klaar samen met mijn planteam.
Paula Klop
Paula Klop
Teamcoach team Hilversum

Onze partners

De Kraamvogel Hilversum stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners. Wij zijn erg trots dat wij samenwerken met de beste zorgverleners in de regio. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg zorgen wij voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.