winter-6155790_1920

Kraamzorg Heerhugowaard

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Dat is een speciale gebeurtenis. Een periode waarin veel geregeld moet worden. Eén van die dingen is het regelen van kraamzorg. Want de bevalling en kraamtijd zorgen voor een ingrijpende periode in je gezin. De Kraamvogel team Heerhugowaard wil je hier graag bij helpen. Op onze website vind je alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode daarna. En heb je vragen, dan staan wij voor je klaar. De Kraamvogel team Heerhugowaard wenst je een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe.

Jouw wensen centraal

Er breekt een bijzondere periode voor je aan wanneer het zo ver is, met de bevalling en de daarop volgende kraamweek. Bij de Kraamvogel staan jouw wensen centraal. Om erachter te komen wat die wensen en behoeften zijn, hebben wij voor week 32 van jouw zwangerschap een intakegesprek. Waarin we alles met je bespreken, jouw vragen beantwoorden en wij vertellen wat de kraamverzorgende voor jou kan betekenen.

Waar leveren wij kraamzorg?

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel midden en noord Nederland. Ons team in Heerhugowaard en omgeving komt in:

Heerhugowaard, Obdam, Hensbroek, Ursem, Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Oudkarspel, Tuitjenhorn, Warmenhuizen, Petten, Burgerbrug, Burgervlotbrug, Eenigenburg, De Banne, de Dijken, Waarland, ’t Veld, Verlaat, Oude Niedorp, Veenhuizen, Berkmeer, Waarland, Stompetoren en Alkmaar.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden? Neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een team in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcodecheck!

Waar de Kraamvogel team Heerhugowaard voor staat

  • Zorg op maat
  • Aandacht voor het hele gezin
  • Contract met alle zorgverzekeraars
  • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden
Wij hebben een geweldige mooie kraamweek met Sandra gehad! We werden heerlijk verwend met een top verzorging, veel gezelligheid, een nuchtere sfeer, zeer behulpzaam en ook fijne gesprekken met elkaar. Sandra was ook super leuk met onze dochter Esmée! We missen Sandra nu al. Ze is een lieve, gezellige en zeer betrokken kraamverzorgster met veel ervaring!
FAM JORNA_2015-10-07_017
Esther en Mike
Trotse ouders van Jens en Esmée

De Kraamvogel in Heerhugowaard e.o.

Een goede start voor je gezin. Daar helpen wij je mee. In jouw kraamweek bieden wij je alle ondersteuning zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter leert kennen. Daarbij beseffen we dat iedereen uniek is. Ons doel is dat, als de kraamtijd voorbij is, jij en jouw gezin 100% voorbereid zijn om de zorg voor je baby vol vertrouwen zelf op te pakken.

Wanneer de bevalling of de kraamperiode start, zal de kraamverzorgende er zijn en overleg je samen hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden. Zo zorgen we dat het precies de periode zal worden die je voor ogen hebt. Al onze kraamverzorgenden zijn borstvoeding gecertificeerd. Wij hebben veel ervaring en kennis in huis over de voeding van jouw baby.

Wist je dat…

40% van de gezinnen in Heerhugowaard en omgeving voor zorg van De Kraamvogel kiest?

Het team

Het team van de Kraamvogel Heerhugowaard e.o. bestaat uit kraamverzorgenden die in de regio wonen en werken. Onze gediplomeerde kraamverzorgenden zijn stuk voor stuk zeer ervaren, goed opgeleid, bijgeschoold en hebben hart voor hun mooie vak. Zo zorgen wij voor een goede start voor alle gezinnen in de regio. Ons team heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. Daarbij houden wij rekening met de wensen van jou en je gezin. En we zullen je voor en tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. Onze kraamverzorgenden vinden het heel belangrijk dat je in deze periode kunt genieten. Zodat je nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd!

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg op 088-7788560.

DSC03079-bewerkt
DSC04902-bewerkt
DSC07492-bewerkt

Onze intakers

Benieuwd wie de intakegesprekken binnen ons team doen? Dat zijn Sandra, Annet en Linda. Zij zijn alle drie kraamverzorgenden en daarnaast intakers. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Ook willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zodat wij de kraamzorg zo kunnen regelen dat deze goed bij je past en je kraamverzorgende weet wat voor jou belangrijk is.

ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Tobias
Thomas Kyra
Jordy Laurie
Sebas en judith
Fam Mehra
Robin en desiree
Jurgen en Saskia

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Geboorteteams

Wij werken met zogenaamde geboorteteams. Dit zijn teams van kraamverzorgenden die meer bevallingsdiensten doen en daardoor extra ervaren zijn. Doordat zij extra geschoold zijn weten de kraamverzorgsters precies wat ze moeten doen in alle situaties voor, tijdens en na de bevalling. Wel zo’n veilige gedachte!

Mamacafé Heerhugowaard

Regelmatig wordt er een mamacafé georganiseerd in Heerhugowaard, waar je samen met andere (aanstaande) ouders kunt kennismaken en informatie kunt uitwisselen. De locatie van de mamacafés is Tante Suus (Hectorlaan 3 in Heerhugowaard). Op Facebook vind je meer informatie + data van de eerstvolgende mamacafés.

Voor een ontspannen zwangerschap en bevalling

De zwangerschap is een bijzondere, maar vaak ook intensieve periode die veel van je lichaam en geest vraagt. Het is dan ook extra belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. En regelmatig even de tijd te nemen voor rust en ontspanning, zodat je fysiek en mentaal in balans blijft.

Heb jij tijdens je zwangerschap behoefte aan momenten van rust en ontspanning? En wil je jezelf goed voorbereiden op de bevalling? Bij Studio Shanti kun je terecht voor zwangerschapsyoga (cursus of privéles) en/of een ontspannende zwangerschapsmassage.

Kraamverzorgers-buiten

Werken bij de kraamvogel

Wat is het mooi. Wat is het bijzonder. Als kraamverzorgende bij de Kraamvogel dompel je je onder in een wereld vol betekenis en waardevolle momenten. Geen dag en gezin is hetzelfde. Wel word je elke dag omringd door liefde. Met nieuw leven. Elke keer als je de deur achter je dicht trekt, bezit je nieuwe, onvergetelijke herinneringen. En het gezin? Die heeft die mooie herinneringen met jou, en een onvergetelijke start. 

Onze partners

De Kraamvogel Heerhugowaard stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners in de regio. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg willen wij zorgen voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Activiteiten in de regio

Noordwest Ziekenhuisgroep geeft verschillende voorlichtingsavonden, onder andere over het geven van borstvoeding of over de bevalling en kraambed. Je kunt deze informatieve bijeenkomsten gratis bezoeken. Voor meer informatie en data van deze bijeenkomsten, bekijk hier de agenda van Noordwest Ziekenhuisgroep of Ovida.

Deel deze pagina