groningen-3964584

Kraamzorg Groningen

Wow, je bent zwanger. Wat een grootse gebeurtenis. Een periode waarin veel geregeld moet worden. Eén van die dingen is het regelen van kraamzorg. Want de bevalling en kraamtijd zorgen voor veel veranderingen. De Kraamvogel wil jou hier graag bij helpen. Op onze website vind je alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode daarna. En heb je vragen? Dan staan wij voor je klaar. De Kraamvogel team Groningen wenst je een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe. Er gaat uiteindelijk niets boven Grunn.

Jouw wensen centraal

De bevalling en de daarop volgende kraamweek is een heel bijzondere periode. Bij de Kraamvogel staan jouw wensen centraal. Om erachter te komen wat die wensen en behoeften zijn, hebben wij voor de 7e maand van jouw zwangerschap een intakegesprek waarin we met je bespreken hoe jij de kraamweek voor je ziet. Wat hierin je specifieke wensen en verwachtingen zijn, we geven graag antwoord op alle vragen die je hebt rondom bevalling en zorg. We zullen als kraamzorgaanbieder proberen zoveel mogelijk van jullie wensen en verwachtingen waar te maken.

Waar leveren wij kraamzorg?

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Midden- en Noord-Nederland. In Groningen bieden we kraamzorg door de hele provincie, bijvoorbeeld in:

Zuidhorn, Haren, Veendam, Grootegast, Aduard, Zuidhorn, Marum, Leek, Stadskanaal, Pekela, Zevenhuizen, Hoogezand, Bedum, Winsum, Groningen, Yde en Appingedam.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden, neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een vestiging in jou buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcodecheck!

Kraamverzorgenden-buiten-naast elkaar

Waar de Kraamvogel Groningen voor staat

 • Extra ondersteuning bij borstvoeding
 • Contract met alle zorgverzekeraars
 • Multicultureel
 • Gedreven, goed en regelmatig geschoolde kraamverzorgenden
 • Zorg op maat
 • Aandacht voor het hele gezin
 • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
 • KCKZ geregistreerde kraamverzorgende (geschoold naar laatste informatie omtrent de kraamzorg)
 • Een gespecialiseerde kraamverzorgende bij een thuis- en poliklinische bevalling in de ziekenhuizen rondom Groningen
Ik werk al ruim 30 jaar met plezier als kraamverzorgster. Ik vind het nog steeds bijzonder dat gezinnen je in hun huis verwelkomen en ze hun grootste bezit toevertrouwen. Mijn doel is om ouders de kennis en kunde te geven opdat ze vol vertrouwen na de kraamweek samen verder kunnen. Zorgen voor, respect, passie, gezelligheid en genieten verwoorden voor mij kraamzorg.
Kraamverzorgende-medewerkster-blauw
Trijnie
Kraamverzorgende de Kraamvogel

De Kraamvogel Groningen

De Kraamvogel Groningen heeft een professioneel team van ongeveer 20 kraamverzorgenden die in de regio wonen en werken. Onze gediplomeerde kraamverzorgenden zijn stuk voor stuk ervaren, goed opgeleid, bijgeschoold en hebben hart voor hun mooie vak. Ons team heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. Ze doen veel begeleidende en verzorgende taken en helpen je met de dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden. De leeftijd van onze verzorgenden is van jong naar oud en met allerlei achtergronden. Zij houden rekening met de wensen van jou en je gezin. En we zullen je voor en tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. Zodat jullie na de kraamtijd de verzorging van jullie pasgeborene vol vertrouwen tegemoet kunt zien. Onze kraamverzorgenden vinden het heel belangrijk dat je in deze periode ontzorgt wordt door jullie verwachtingen aan het begin van de week uit te vragen.

Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg

Mijn Kraamvogel

Wanneer je bij de Kraamvogel ingeschreven staat voor kraamzorg, krijg je direct toegang tot Mijn Kraamvogel. Binnen Mijn Kraamvogel kan je je eigen gegevens inzien en worden tijdens het intakegesprek en de kraamweek alle registraties en adviezen online genoteerd. Na je kraamweek kan je het digitale dossier als .pdf downloaden of laten drukken. Leuk om later nog eens weer door te lezen!

Lees hier meer over het online kraamdossier.

ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Jurgen en Saskia
Robin en desiree
Fam Mehra
Sebas en judith
Jordy Laurie
Thomas Kyra
Tobias

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Onze intakers

Aangemeld bij ons voor kraamzorg? Vanaf dat moment staan wij voor je klaar, alle dagen van de week. Je krijgt een bevestiging van inschrijving en een welkomstmail met een inlog voor je online kraamdossier. Tussen de 24e en 28e week van je zwangerschap nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor het intakegesprek. Het gesprek vindt plaats tussen week 30 en 34 van je zwangerschap. Tijdens het gesprek wordt uitgebreid besproken wat je van ons kunt verwachten. Wij willen duidelijk krijgen wat jouw wensen en behoeftes zijn.

Bevalassistentie

De verloskundige kan tijdens jouw bevalling al assistentie van de kraamzorg nodig hebben en gebruik gaan maken van onze diensten. Al onze kraamverzorgenden zijn bevoegd en bekwaam om bevallingen te begeleiden. We worden regelmatig geschoold door verloskundigen uit de regio en hebben derhalve 24/7 altijd een kraamverzorgende beschikbaar om ook jouw bevalling te begeleiden.

Kraamverzorgers-buiten

Werken bij de kraamvogel

Wat is het mooi. Wat is het bijzonder. Als kraamverzorgende bij de Kraamvogel dompel je je onder in een wereld vol betekenis en waardevolle momenten. Geen dag en gezin is hetzelfde. Wel word je elke dag omringd door liefde. Met nieuw leven. Elke keer als je de deur achter je dicht trekt, bezit je nieuwe, onvergetelijke herinneringen. En het gezin? Die heeft die mooie herinneringen met jou, en een onvergetelijke start. 

Onze partners

De Kraamvogel Groningen werkt veel samen met andere instellingen in de geboortezorg en hebben we contracten met alle zorgverzekeraars. Daar zijn we blij mee en erg trots op. Samen zorgen we voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Tijdens de kraamweek heeft de kraamverzorgster een laagdrempelig contact met de verloskundige over de zorg voor moeder en kind. De Kraamvogel werkt samen met alle verloskundigen en ziekenhuizen uit het gebied en uiteraard zorgen we voor een kraam overdracht naar de JGZ.

Naast alle andere verloskundigenpraktijken met wie we graag samenwerken, werken we sinds kort samen met Nova Verloskundigen in Groningen.

Als de kraamweek voorbij is pakken zij, na ons, de zorg voor jullie kleine op in het consultatiebureau bij jullie in de buurt. In de kraamweek komen zij naar aanleiding van de aangifte bij de gemeente waar je kindje geboren is langs voor de hielprik en een gehoortest.

Martini Geboorte Groep

Onder de naam 'Martini Geboorte Groep' werken wij nauw samen met de afdeling Verloskunde van het Martini Ziekenhuis en 8 verloskundigenpraktijken. Dit samenwerkingsverband staat voor persoonlijke, betrouwbare en vernieuwende geboortezorg, thuis en in het ziekenhuis. Hiermee streven wij samen met de gynaecologen, verpleging en verloskundigen, naar de beste zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Wil je meer weten over de 'Martini Geboorte Groep', kijk dan op de website van Martini Geboorte Groep.

Zelf moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen en sinds kort oma ;-) en tot 2017 ook werkzaam in dit prachtige beroep. Supertrots en blij coach te mogen zijn van dit team aan enthousiastelingen! 24/7, 365 dagen per jaar staan ze klaar om alle gezinnen zo goed mogelijk te helpen. Voor, tijdens en na de bevalling.
Kraamgesprek-kraamverzorgende-dichtbij
Geraldien
Teamcoach team Groningen

Wist je dat...

 • Je altijd de naam van een voorkeurskraamverzorgende (van horen zeggen!) door mag geven aan de intaker. Wie weet kunnen we de juiste match maken als jij bevalt.
 • De Kraamvogel heeft meerdere gecertificeerde kraamverzorgenden voor Centering Pregnancy in haar team. Als er een verloskundigen gebruik wil maken van deze vorm van voorlichten en controles doen dan kunnen we hier uiteraard aan bijdragen. Lees hier meer over Centering Pregnancy.