flevoland-2745831_1920

Kraamzorg Dronten

Hoera, je bent zwanger. Gefeliciteerd! Of je het nu al eens meegemaakt hebt, of het is je eerste keer. Het is en blijft bijzonder. Een periode waarin er veel op je af komt, en er veel geregeld moet worden. Bijvoorbeeld het regelen van kraamzorg. De bevalling en kraamtijd worden over het algemeen ervaren als een ingrijpende periode. Niet alleen voor jou, maar ook voor je gezin. De Kraamvogel team Dronten helpt jou hier graag bij. Om je goed voor te bereiden op de bevalling en de kraamperiode daarna, vind je op de website van de Kraamvogel alle informatie. Heb je toch nog vragen? Dan staan wij altijd voor je klaar. De Kraamvogel team Dronten wenst je een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe.

Jouw wensen centraal, dus een persoonlijk intakegesprek

Het is een bijzondere periode, de bevalling en de daarop volgende kraamweek. Daarom zet de Kraamvogel jouw wensen centraal. Om erachter te komen wat die wensen en behoeften zijn, zullen we vóór de 7e maand van jouw zwangerschap een intakegesprek plannen. Hierin bespreken we alles samen, beantwoorden we je vragen en vertellen wij je over wat de kraamverzorgende voor jou kan betekenen.

Waar de Kraamvogel team Dronten voor staat

  • Zorg op maat
  • Aandacht voor het hele gezin
  • Contract met alle zorgverzekeraars
  • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden
Tijdens de bevalling kwam onze kraamverzorgende Liesbeth binnen, ze straalde direct vertrouwen en rust uit. Wat waren wij blij dat zij nog 8 dagen bij ons bleef kramen! Voor ons was de aandacht voor grote zus heel belangrijk en die aandacht heeft ze volop gekregen. Het is bijzonder hoe een onbekend persoon zo snel vertrouwt voelt in je huis en zonder woorden feilloos aanvoelt wat er nodig is; van organisatie in huishouding tot verzorging van baby en een goed gezellig gesprek. Wij gaan haar oprecht missen!
Dronten quote
Trotse ouders van een Kraamvogelkindje

Kraamzorg van de Kraamvogel team Dronten

De Kraamvogel team Dronten, bestaat uit gediplomeerde kraamverzorgenden, die allemaal in de regio wonen en werken. Stuk voor stuk zeer ervaren, opgeleid en bijgeschoold. En ze delen allen een oprechte passie voor het vak. Zo zorgen we samen voor een goede start voor alle gezinnen in jouw regio. Onze kraamverzorgsters hebben ervaring in het geven van kraamzorg, in allerlei situaties. We geven advies en bieden ondersteuning, voor én tijdens de kraamweek. Daarbij houden we te allen tijde rekening met de wensen van jou en van je gezin. Wij hopen dat je optimaal van deze periode kunt genieten en nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

De Kraamvogel is 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

Lian!!! Een kraamverzorgende uit duizenden. Iemand die echt nog passie heeft voor haar beroep, of we kunnen beter roeping zeggen. Ik zag eerst op tegen de kraamweek omdat er een vreemd iemand in huis zou komen, maar Lian is net een vlinder. Ze weet precies wanneer ze nodig is, maar verder merk je niet dat ze er is.
Meld je nu aan voor kraamzorg en ontvang een giftcard van Naïf t.w.v. € 20,-.
Trotse ouders van een Kraamvogelkindje
DSC04973-bewerkt
DSC03227-bewerkt
DSC06300-bewerkt
5541b2542391e34d76138b1c96cf1816.jpeg
Jurgen en Saskia
Robin en desiree
Fam Mehra
Sebas en judith
Jordy Laurie
Thomas Kyra
Tobias

Wat een topper, kraamverzorgende Diana! Wat hebben wij een fijne tijd gehad en wat hebben wij ons allemaal verwend gevoeld tijdens de kraamweek.“

Fleur en Niels

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Voorbereiding op de komst van je kindje

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van die eerste uren met je pasgeboren baby? Je zult veel nieuwe dingen leren. Van 'hoeveel moet mijn kindje drinken?' tot 'hoe kan ik mijn baby veilig laten slapen?'. In deze filmpjes geven we je tips voor de eerste uren met je kindje. Natuurlijk vertelt onze kraamverzorgende je alles als ze bij jullie thuis komt.

Bekijk hier onze instructiefilmpjes.

Onze lactatiekundigen

Ben je van plan om borstvoeding te gaan geven, of geef je al borstvoeding? Loopt dit niet helemaal zoals je zou willen? Dan kun je (ook tijdens de zwangerschap) de hulp van onze lactatiekundigen inschakelen. Een lactatiekundige is een expert op het gebied van borstvoeding. Ze geeft moeders voorlichting en advies over borstvoeding en helpt bij het oplossen van borstvoedingsproblemen. Onze lactatiekundigen zijn aangesloten bij de NVL en zijn IBCLC gecertificeerd. De lactatiekundigen zijn bereikbaar via borstvoeding@dekraamvogel.nl en 088 - 77 88 589. Meer informatie en de kosten vind je hier. Ben je lid van de Ledenvereniging dan is het eerste consult geheel gratis.

Carina, wat een topper ben jij! Dankzij jou hebben wij een ontspannen maar ook vooral een relaxte kraamtijd gehad. Je hebt zo goed voor ons gezin gezorgd!
ProudParent61adb77313eff9.18331787.jpeg
Astrid en Yorick
Trotse ouders van Amelie
7b278c6f-8e4b-4c10-afe2-c4d6bfb8da74

Marijke, onze intaker

Marijke doet de intakegesprekken voor de regio Apeldoorn. Naast intaker is zij ook kraamverzorgster in de regio. Ze kent de regio en de verloskundigenpraktijken goed en is op de hoogte van de afspraken en de ontwikkelingen. Tijdens het intakegesprek wordt uitgebreid besproken wat je kunt verwachten van en tijdens de kraamtijd. Daarbij willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zo kunnen we de kraamzorg zo regelen, dat deze helemaal bij jou past.

We willen jullie onder andere via deze weg bedanken voor een hele goed kraamtijd. Jullie hebben echt onze verwachting overtroffen voor de tweede keer. Ondanks dat we twee kraamverzorgsters hebben gehad de afgelopen dagen, mogen jullie als organisatie echt in jullie handen knijpen met zulke mensen. Daarom bij deze enorme complimenten voor Frouke en Jettie (regio Dronten). Echt enorm genoten van deze mensen. Dat mag ook gezegd worden!
FAM BEEK_2015-10-06_008
Johanneke en Vincent van Brussel
Trotse ouders

Onze partners

De Kraamvogel Dronten stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners uit de omgeving. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg willen wij zorgen voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.