deventer-5790278_1920

Kraamzorg Deventer

Je bent in verwachting, wat bijzonder. Gefeliciteerd! Een zwangerschap is een hele speciale gebeurtenis. Eén waarin er veel gebeurt en er veel geregeld moet worden. Zoals bijvoorbeeld het regelen van kraamzorg. De bevalling en de kraamtijd zijn ingrijpend, voor zowel jou als je gezin. De Kraamvogel team Deventer wil jou hier graag bij helpen. Zodat jij achteraf terugkijken kunt op een hele mooie periode. Ter voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode daarna, vind je op onze website alle nodige informatie. En heb je vragen, dan staan wij voor je klaar. De Kraamvogel team Deventer wenst jou een hele fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe.

Jouw wensen centraal

De Kraamvogel zet jouw wensen centraal. Wij weten hoe bijzonder en ingrijpend een bevalling en de daarop volgende kraamweek kan zijn. Om erachter te komen wat jouw wensen en behoeften zijn, nodigen we jou vóór de 7e maand van jouw zwangerschap uit voor een intakegesprek. Hierin bespreken we alles, beantwoorden we je vragen en vertellen wij je over wat de kraamverzorgster voor jou kan betekenen.

Waar de Kraamvogel team Deventer voor staat

 • Zorg op maat
 • Aandacht voor het hele gezin
 • Contract met alle zorgverzekeraars
 • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
 • Extra ondersteuning bij borstvoeding
 • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden

Waar wij kraamzorg leveren in Deventer e.o.

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Midden en Noord Nederland. In de Veluwe bieden we kraamzorg in vele dorpen en steden in de regio. De Kraamvogel komt met alle liefde in:

Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten, Apeldoorn, Elspeet, Elburg, Deventer, Zutphen, Kootwijkerbroek, Kootwijk, Stroe, Hierden, Doornspijk, Vaassen, Voorthuizen, Hierden, Garderen, Uddel, Ugchelen, ‘t Harde en Zeewolde.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden? Neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een vestiging in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcode-check!

Wij hebben een hele fijne kraamtijd gehad en zijn erg goed geholpen om de fijne trucjes van het ouderschap te leren. In de eerste dagen waren we nog wat onzeker maar in de loop van de week hadden we binnen no time het ritme te pakken!
FAM BEEK_2015-10-06_006
Mama van Mick

Kraamzorg van de kraamvogel team Deventer

De Kraamvogel team Deventer is een professioneel team van kraamverzorgenden, die allemaal in de regio wonen en werken. Stuk voor stuk gediplomeerd, zeer ervaren, opgeleid en bijgeschoold en ze hebben allen een oprechte passie voor het vak. Samen zorgen wij voor een goede start voor alle gezinnen in jouw regio. De Kraamvogel heeft ervaring in het geven van kraamzorg, in allerlei situaties. We zijn er voor advies en ondersteuning. Voor en tijdens de kraamweek. En we houden daarbij te allen tijde rekening met de wensen van jou en van je gezin. Onze kraamverzorgsters willen dat je optimaal van deze periode kunt genieten. Zodat je nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

Jessie
Zutphen en deventer kvz
Deventer kvz
kraamverzorgende_deventer
kraamverzorgende_zutphen
1
2
4
3
kraamzorg1.1
kraamzorg2.2
kraamzorg3.3
kraamzorg6.1
kraamzorg4.1
kraamzorg5.1
kraamzorg8.1
tweelingbaby
kvz_zutphen2
apeldoorn2
apeldoorn 1
kvz5
kvz2
kraamverzorgende4
kraamverzorgende1
kraamverzorgende3
kraamverzorgende5
regiopagina-Karin
veluwe1
veluwe2
kioilse2
Rianne intaker

Erica, onze intaker

Erica doet de intake gesprekken voor de regio Deventer. Naast intaker is zij ook kraamverzorgster. Erica kent, net als onze andere intakers, de regio en de verloskundigenpraktijken goed. Tijdens het intakegesprek wordt uitgebreid besproken wat je kunt verwachten van en tijdens de kraamtijd. Daarbij willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zo kunnen we de kraamzorg zo regelen, dat deze helemaal bij jouw situatie past.

ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Tobias
Thomas Kyra
Jordy Laurie
Sebas en judith
Fam Mehra
Robin en desiree
Jurgen en Saskia

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia
planners veluwe

Onze planners

Maak kennis met onze planners, Ilja en Gerdien. Zij kennen onze kraamverzorgenden allemaal, zijn bekend met de regio en zijn op de hoogte van de ontwikkelingen en de gemaakte afspraken. Hierdoor kunnen zijn de juiste match maken tussen de gevraagde zorg en de kraamverzorgende. Bovendien zijn zij de vraagbaken voor onze kraamverzorgsters en bieden zij een luisterend oor voor het hele team.

Voorbereiding op de komst van je kindje

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van die eerste uren met je pasgeboren baby? Je zult veel nieuwe dingen tegenkomen. Van 'hoeveel moet mijn kindje drinken?' tot 'hoe kan ik mijn baby veilig laten slapen?'. In deze filmpjes geven we je tips voor de eerste uren met je kindje. Natuurlijk vertelt onze kraamverzorgende je alles als ze bij jullie thuis komt.

Bekijk hier onze instructiefilmpjes

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van partusassistentie

Wij verlenen partusassistentie (bevallingsassistentie) in het St. Jansdal Ziekenhuis, Meander ziekenhuis, Gelre Ziekenhuis, Deventer Ziekenhuis, Isala ziekenhuis, Flevoziekenhuis en in het Geboortezorghuis in Harderwijk (GeZo). We hebben een team met gespecialiseerde kraamverzorgenden klaar staan die de verloskundige ondersteunen. Zij kennen het GeZo en de verloskundigenpraktijken goed, waardoor er een fijne samenwerking is.

Hallo, mijn naam is Karin de Boer en ik ben teamcoach van de kraamverzorgsters uit Deventer. Als moeder van vier kinderen weet ik hoe bijzonder het is om fijne kraamzorg te mogen ontvangen. Ik kom uit de kraamzorg en kan daardoor een reële sturing geven aan een geweldig team kraamverzorgenden. Een team waarmee ik al jaren met veel plezier mag samenwerken. Met elkaar maken we het verschil! We kijken goed naar een ieders mogelijkheden en kunnen daardoor optimaal genieten van ons vak.
Karin nieuwe foto (1)
Karin, teamcoach Deventer

Wist je dat...

 • 65% van de gezinnen in Deventer voor de Kraamvogel kiest
 • Wij 60 gediplomeerde kraamverzorgsters hebben, die woonachtig zijn in de hele regio
 • Al onze kraamverzorgsters geschoold zijn op het gebied van borstvoeding
 • Zij 24 uur per dag beschikbaar zijn voor bevallingsassistentie en opstart
 • Wij ook kraamzorg geven na de 10e dag voor een vriendelijke tarief
 • We je ook verstaan als je in dialect praat :)
 • We sterke schouders hebben voor de moeilijke momenten
 • We goede en duidelijke afspraken maken met jou en deze vastleggen in het zorgdossier
 • We een hoog tevredenheidsgehalte hebben (9.1!)
 • We een team zijn dat zich verantwoordelijk voelt om de beste kraamzorg te geven en de wens van het gezin centraal stelt

'Dag lief', een blog van kraamverzorgende Jacqueline

Jacqueline is kraamverzorgende bij de Kraamvogel. Ze voelt zich gelukkig als ze een baby vasthoudt. En als ze hier over schrijft. Volg haar mooie verhalen op Facebook!

Kraamverzorgers-buiten

Werken bij de kraamvogel

Wat is het mooi. Wat is het bijzonder. Als kraamverzorgende bij de Kraamvogel dompel je je onder in een wereld vol betekenis en waardevolle momenten. Geen dag en gezin is hetzelfde. Wel word je elke dag omringd door liefde. Met nieuw leven. Elke keer als je de deur achter je dicht trekt, bezit je nieuwe, onvergetelijke herinneringen. En het gezin? Die heeft die mooie herinneringen met jou, en een onvergetelijke start. 

Onze partners

De Kraamvogel Deventer stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met samenwerkingspartners in de geboortezorg. Wij zijn ontzettend trots dat we intensief mogen samenwerken met de beste zorgverleners in de regio. Samen met onderstaande zorgverleners in de geboortezorg begeleiden wij je bij jouw zwangerschap en bevalling en geven we je een onvergetelijke kraamtijd.

Met trots kunnen wij aankondigen dat we zijn toegetreden als lid van de Integrale Geboortezorg Organisatie, kortweg de IGO. Door deze samenwerking zullen we intensiever gaan samenwerken met andere zorgverleners. Dit betekent dat we meer in beeld zijn bij het gehele zorgproces en een actieve rol kunnen spelen in besluitvormingsprocessen. Het belangrijkste kenmerk van integrale geboortezorg is de focus op korte communicatielijnen en een naadloze afstemming tussen de verschillende disciplines.

Wat betekent integrale geboortezorg? Het betreft het gehele proces, vanaf de preconceptfase tot en met de eerste zes weken na de geboorte. Dit omvat niet alleen de zorg die wij bieden, maar ook de samenwerking en/of overdracht naar andere zorgverleners, jeugdgezondheidszorg, huisartsen en indien nodig een verwijzing naar andere specialisten.

Wij zijn enthousiast over onze toetreding tot de IGO en kijken ernaar uit om intensiever samen te werken, meer betrokken te zijn bij het zorgtraject en uiteindelijk een positieve impact te hebben op het welzijn van moeders en baby's.