texel-2184346_1920

Kraamzorg Den Helder & Texel

Hoera, je bent zwanger! Wat een mooie gebeurtenis. En nu? Je zult een hoop moeten regelen. Waar te beginnen? De Kraamvogel Den Helder & Texel staat voor je klaar. Wij weten dat de bevalling en kraamtijd een ingrijpende periode zijn, voor jou en je gezin. Daarom bereiden we je zo goed mogelijk voor op de bevalling en de kraamperiode. Onder andere met alle informatie op onze website. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. De Kraamvogel team Den Helde & Texel wenst je een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe!

Jouw wensen centraal

De bevalling en de daarop volgende kraamweek is een heel bijzondere periode. Je hebt hier ongetwijfeld wensen in. En die wensen zetten wij centraal. Daarom bespreken we jouw wensen voor de 7e maand van jouw zwangerschap met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek beantwoorden we al jouw vragen en kom je erachter de kraamverzorgende voor jou kan betekenen.

Waar leveren wij kraamzorg?

In Noord Holland Noord bieden we kraamzorg in alle dorpen en steden:

Texel, Den Helder, Callantsoog, ’t Zand, Oudesluis, Abbestede, Kleine Keet, Groote Keeten, Anna Pauwlona, Van Ewijcksluis, Breezand, De Kooy, Wieringenwerf, Wieringenwaard, Nieuwe Sluis, Slootdorp en Middenmeer.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden? Laat het ons weten, wij kunnen jou in contact brengen met een vestiging in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcode-check!

Waar de Kraamvogel team Den Helder & Texel voor staat

  • Zorg op maat
  • Aandacht voor het hele gezin
  • Contract met alle zorgverzekeraars
  • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden
Na mijn eerste zwangerschap kreeg ik een postnatale depressie. Helaas heb ik toen geen roze wolk gezien, en het eerste jaar heb ik niet van mijn baby kunnen genieten. Na zorgvuldig nadenken hebben mijn man en ik besloten om te proberen voor de tweede keer zwanger te worden. Dat lukte en ik had een probleemloze zwangerschap. Wel waren we beiden bang voor een nieuwe depressie na de geboorte. Mijn bevalling was in het ziekenhuis, maar ik had een goede doula die me geweldig begeleid heeft. Bij de Kraamvogel hadden we aangegeven dat we een ervaren kraamverzorgster nodig hadden. Dat werd Anneke Nolten. Ze heeft veel naast mijn bed gezeten en naast de nodige psychische ondersteuning ook nog het huishouden op orde gehouden! Inmiddels is Casper een heerlijke kleuter en een vrolijke boef in ons huis. Ik heb geen depressie gehad, mede dankzij de goede zorg van Anneke. Na al die jaren ben ik nog steeds blij met de goede zorgen, ervaring, kennis en betrokkenheid.
Het Kraambureau-52
Trotse ouder van een Kraamvogelkindje

Kraamzorg van de Kraamvogel team Den Helder & Texel

Een goede start voor je gezin: daar helpen wij je mee! In jouw kraamweek bieden wij je alle ondersteuning zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter leert kennen. We beseffen daarbij dat iedereen uniek is. Wanneer jij na de kraamweek 100% voorbereid bent om de zorg voor je baby vol vertrouwen zelf op te pakken met je gezin, dan zijn wij tevreden.

Wanneer de bevalling of de kraamperiode start, zal de kraamverzorgende er zijn. Samen overleg je hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden, zodat het de periode zal worden die je voor ogen hebt. Al onze kraamverzorgenden zijn borstvoeding gecertificeerd. Wij hebben veel ervaring en kennis in huis over de voeding van jouw baby.

Het team

Het team van De Kraamvogel Den Helder & Texel bestaat uit professionele kraamverzorgenden die in de regio wonen en werken. Onze gediplomeerde kraamverzorgenden zijn stuk voor stuk zeer ervaren, goed opgeleid, bijgeschoold. Ook heel belangrijk: ze hebben hart voor hun mooie vak. Zo zorgen wij voor een goede start voor alle gezinnen in de regio. Ons team heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. Daarbij houden wij rekening met de wensen van jou en je gezin. Ook zullen we je voor en tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. Want het belangrijkste? Dat is dat je in deze periode kunt genieten. En nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd!

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en inzet kraamzorg.

DSC03178-bewerkt
DSC05662-bewerkt
DSC04984-bewerkt

Onze intakers Ria en Lianne

Benieuwd wie de intakegesprekken in de Noordkop doen? Dat zijn Ria en Lianne. Zij zijn allebei kraamverzorgenden en daarnaast intakers. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Ook willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zodat wij de kraamzorg zo kunnen regelen dat deze goed bij je past.

Geboorteteams

Ook werken wij met zogenaamde geboorteteams. Dit zijn teams van kraamverzorgenden die meer bevallingsdiensten doen, en daardoor extra ervaren zijn. Doordat zij extra geschoold zijn weten de kraamverzorgsters precies wat ze moeten doen in alle situaties voor, tijdens en na de bevalling. Wel zo’n fijne gedachte!

ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Jurgen en Saskia
Robin en desiree
Fam Mehra
Sebas en judith
Jordy Laurie
Thomas Kyra
Tobias

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Stichting babyspullen

Als kraamzorgorganisatie zien we dat het voor sommigen lastig is om alle benodigde spullen aan te schaffen voor de komst van een kleintje. Om deze reden attenderen we je graag op Stichting Babyspullen. Kom je uit De Noordkop en omstreken? Dan kun je gebruik maken van deze extra ondersteuning. Jouw verloskundige kan je hier in je zwangerschap meer informatie over geven. Heb je juist spullen over die je niet meer gebruikt? Dan zijn met name kleding en kruiken welkom. Op www.stichtingbabyspullen.nl lees je hier meer over.

Kraamverzorgers-buiten

Werken bij de kraamvogel

Wat is het mooi. Wat is het bijzonder. Als kraamverzorgende bij de Kraamvogel dompel je je onder in een wereld vol betekenis en waardevolle momenten. Geen dag en gezin is hetzelfde. Wel word je elke dag omringd door liefde. Met nieuw leven. Elke keer als je de deur achter je dicht trekt, bezit je nieuwe, onvergetelijke herinneringen. En het gezin? Die heeft die mooie herinneringen met jou, en een onvergetelijke start. 

Onze partners

De Kraamvogel Den Helder & Texel stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners in de De Noordkop. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg zorgen wij voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Andere cultuur en/of asielzoeker?

De geboortezorg voor asielzoekers vraagt voor alle betrokkenen een extra inspanning. De omstandigheden waarin moeder en kind zich bevinden zijn bijzonder. In Noord-Holland geeft de Kraamvogel de kraamzorg aan deze kwetsbare groep. Onze kraamverzorgenden zijn dan ook geschoold op de verschillende gebruiken die per cultuur verschillen en bijkomende taalbarrière.

Professionele kraamzorg is minder of helemaal niet bekend onder de zwangere asielzoekers. Meestal worden zij in de kraamtijd geholpen door vrouwen uit de familie, zoals moeder, schoonmoeder en zus(sen). In een aantal culturen is het heel gewoon dat de kersverse moeder een tijdje binnen blijft, vaak zelfs verplicht. En terwijl bij ons de deur open gaat voor kraambezoek, wordt de baby in veel culturen de eerste acht dagen juist afgeschermd voor bezoek. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat een pasgeborene pas op de achtste dag als levend beschouwd wordt (Koran, Bijbel). Vaak krijgt de baby dan ook pas op de achtste dag de naam.

Deel deze pagina