zaandijk

Kraamzorg Assendelft

Wat leuk! Je bent zwanger! Een hele leuke periode breekt aan, maar het kan ook spannend zijn. Want er moet best veel geregeld worden. Heb je al nagedacht over kraamzorg? Straks als je kindje er is wil je natuurlijk een goede start maken met alles wat voor jou en je kindje belangrijk is! En dat begint bij de bevalling en daarna de kraamtijd. De Kraamvogel, team Assendelft en omgeving, kan jou perfect ondersteunen in deze prachtige maar ook intensieve tijd. Je vindt op onze website heel veel informatie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je bevalling en de kraamtijd. En heb je vragen, dan staan wij natuurlijk voor je klaar! De Kraamvogel, team Assendelft en omgeving, wenst je een voorspoedige zwangerschap, een mooie bevalling en fijne en vertrouwde kraamtijd toe.

Jouw wensen centraal

Om je zo goed mogelijk te begeleiden bij zowel de bevalling als de kraamperiode, is het natuurlijk goed om je wensen te laten horen aan ons. Bij de Kraamvogel staan namelijk jouw wensen centraal en doen we er alles aan om je een fijne tijd te geven. Om je alle informatie te geven en jouw verwachtingen te bespreken, plannen wij rond de 7e maand van je zwangerschap een intake in. In dat gesprek gaan we alles met je bespreken, zoals wat de kraamverzorgende voor jou kan betekenen, waar we rekening mee moeten houden en we geven antwoord op al je vragen.

DSC04984-bewerkt
DSC02689-bewerkt
DSC05662-bewerkt

Wist je dat…

65% van de gezinnen in Assendelft en omgeving voor de Kraamvogel kiest?

Waar de Kraamvogel team Assendelft voor staat

 • Betrouwbaar, deskundig en heel veel ervaring
 • Geschoolde kraamverzorgenden
 • Zorg op maat
 • Aandacht voor het hele gezin
 • Contract met alle zorgverzekeraars
 • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
 • Borstvoeding experts voor extra ondersteuning
 • Een gespecialiseerde kraamverzorgende bij een thuis- en poliklinische bevalling in het Zaans Medisch Centrum

Waar leveren wij kraamzorg

De Kraamvogel, team Assendelft en omgeving, biedt zorg in de volgende plaatsen:

 • Assendelft
 • Krommenie
 • West-Zaan
 • Wormerveer
 • Wormer
 • Zaandijk

Ben je woonachtig in een andere regio/plaats, dan kun je ons bellen en dan zorgen we dat een ander team contact met je opneemt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcode-check!

DSC02520-bewerkt

De Kraamvogel in Assendelft en omgeving

Een goede start voor je gezin. Daar gaan wij je mee helpen! In jouw kraamweek gaan wij je alle ondersteuning bieden, zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter leert kennen. Daarbij weten we dat iedereen uniek is. We zorgen met respect voor jou en je gezin. En dit alles met één doel; dat jij samen met je gezin 100% voorbereid bent om de zorg voor je baby vol vertrouwen zelf op te pakken.

Wanneer de bevalling of de kraamperiode start, zal de kraamverzorgende er zijn en overleg je samen hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden. Zodat het de periode wordt die je voor ogen hebt. Al onze kraamverzorgenden zijn goed geschoold in ondersteuning bij de borstvoeding en hebben enorm veel ervaring.

Het team

De Kraamvogel, team Assendelft en omgeving, heeft een professioneel team van kraamverzorgenden met veel passie die wonen en werken in onze regio. Onze kraamverzorgenden hebben stuk voor stuk hart voor de zorg, zijn gemotiveerd en hebben vooral veel ervaring. Zo kunnen wij voor een goede start zorgen voor alle gezinnen in jouw regio. Dit leuke team met kraamzorg toppers heeft ontzettend veel ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. En natuurlijk houden wij rekening met de wensen van jou en je gezin. Onze kraamverzorgenden vinden het heel belangrijk dat je in deze periode kunt genieten en dat jullie na de kraamzorg klaar zijn om het zelf te gaan doen met alle tips en tricks.

Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

Sebas en judith
ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Jurgen en Saskia
Robin en desiree
Fam Mehra
Jordy Laurie
Thomas Kyra
Tobias

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Onze intakers Patricia, Monique en Annemiek

Onze intakers in Assendelft en omgeving zijn Patricia, Monique en Annemiek. Zij zijn kraamverzorgenden, assisteren bij bevallingen en zijn daarnaast intakers. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Ook willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie en beantwoorden wij al je vragen. Dit doen wij zodat wij de kraamzorg zo kunnen regelen dat deze goed bij je past en je kraamverzorgende weet wat voor jou belangrijk is.

Ik heb elke keer weer een brok in m’n keel als ik erbij ben als er een nieuwe wereldburger wordt geboren. Als ik na een aantal dagen weer vertrek, omdat de ouders het zelf kunnen, dan kan ik alleen maar trots en dankbaar zijn dat ik dit prachtige beroep mag en kan uitoefenen.
fam-beek2015-10-68
Sandra
Kraamverzorgende

Samenwerkingspartners

De Kraamvogel, Assendelft en omgeving, werkt nauw samen met samenwerkingspartners. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners in Assendelft en omgeving. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg zorgen wij voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Geboorteteams

Ook werken wij in onze regio met zogenaamde geboorteteams. Dit zijn teams van kraamverzorgenden die extra ervaren zijn, omdat zij meer assisteren bij bevallingen Zij ondersteunen de verloskundige tijdens de bevalling en weten precies wat ze moeten doen in alle situaties voor, tijdens en na de bevalling.

 • Verloskundige Katleen Fisscher in Wormerveer

Voorbereiding op de komst van je kindje

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van de eerste uren met je pasgeboren baby? Je zult veel nieuwe dingen leren. Van 'hoeveel moet mijn kindje drinken?' tot 'hoe kan ik mijn baby veilig laten slapen?'. In deze filmpjes geven we je tips voor de eerste uren met je kindje. Natuurlijk vertelt onze kraamverzorgende je alles als ze bij jullie thuis komt.