Arnhem

Kraamzorg Arnhem

Welkom op de website van de Kraamvogel, regio Arnhem eo. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Er komt vast veel op je af. Op onze website staat alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode erna. Om je de beste start te geven met je kindje staat ons team voor je klaar.

Heb je vragen, dan kan je ons gerust mailen. We wensen je een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe.

Jouw wensen centraal

Een kindje krijgen is een grote gebeurtenis in je leven. Om jou en je kindje zo goed mogelijk op weg te helpen in de kraamtijd staat ons team klaar. Bij de Kraamvogel staan jouw wensen centraal. Om erachter te komen wat die wensen en behoeften zijn, plannen wij voor de 7e maand van jouw zwangerschap een intakegesprek. De intaker neemt contact op met je om tijdig een afspraak in te plannen.

De Kraamvogel in Arnhem

Een goede start voor jou én je gezin. Daar helpen wij je mee. Tijdens je kraamweek bieden we jou alle ondersteuning, zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter leert kennen. We beseffen dat iedereen uniek is. Het is ons doel dat, als de kraamtijd voorbij is, jij en jouw gezin 100% voorbereid zijn om de zorg voor je baby vol vertrouwen zelf op te pakken.

Wat je van ons mag verwachten

  • Zorg op maat
  • Aandacht voor het hele gezin
  • Contract met alle zorgverzekeraars
  • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden

Waar leveren wij kraamzorg?

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel midden- en noord-Nederland. In Arnhem bieden we kraamzorg aan in de gehele stad. Ook komen we met alle liefde in deze omliggende plaatsen:

Huissen, Angeren, Oosterbeek, Doorwerth, Heelsum, Renkum, Wolfheze, Rozendaal, Zevenaar, Babberich, Pannerden, Aerdt, Herwen, Lobith, Tolkamer, Spijk (Rijnwaarden) , Duiven, Groessen, Loo, Westervoort, Didam, Dieren, Ellecom, Spankeren, Doesburg, Angerlo, Giesbeek, Lathum, Rheden, de Steeg, Drempt, Hoog- en Laag Keppel en Hummelo.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden, neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een vestiging in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcodecheck!

De Kraamvogel Arnhem stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met samenwerkingspartners in de geboortezorg. Wij zijn trots dat we intensief mogen samenwerken met de beste zorgverleners in de stad. Samen met bovenstaande zorgverleners in de geboortezorg begeleiden je we bij jouw zwangerschap en bevalling en geven we je een onvergetelijke kraamtijd.
Margreet
Margreet
Teamcoach de Kraamvogel Arnhem

Het team

De Kraamvogel Arnhem bestaat uit een professioneel team van gediplomeerde kraamverzorgenden, die allemaal in de regio wonen en werken. Ze zijn stuk voor stuk zeer ervaren, goed opgeleid, bijgeschoold en hebben hart voor hun mooie vak. Samen zorgen we voor een goede start voor alle gezinnen in jouw regio. Ons team heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. Uiteraard houden wij rekening met de wensen van jou en je gezin. En we zullen je voor en tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. Als team vinden we het heel belangrijk dat jij volop van deze periode kunt genieten. En we hopen dat je nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

We investeren veel in het opleiden van nieuwe kraamverzorgenden. Dit om geen tekort aan kraamverzorgenden te krijgen, een leuke afwisseling te hebben in de ‘oude’ en ‘nieuwe’ generatie en om te blijven leren van elkaar.

Naast de kraamverzorgenden bestaat het team ook uit planners en een teamcoach.

nadinedoedens

Kraamverzorgende Nadine

Hallo! Ik ben Nadine, kraamverzorgster in de regio Arnhem. Wanneer ik voor jou en je kindje mag komen zorgen wil ik er een fijne, relaxte kraamtijd van maken. Samen bespreken we wat jullie belangrijk vinden en waar jij en je kindje behoefte aan hebben. We zorgen ervoor dat je alles leert zodat je helemaal vertrouwd raakt met de zorg voor je baby. Wie weet zie ik jullie binnenkort!

jose

Kraamverzorgende José

Ik ben José, ik werk 33 jaar als kraamverzorgende. Door de zorg van mij of mijn collega’s kun je goed herstellen van de bevalling en optimaal genieten van de eerste dagen met je baby. Samen kijken we naar de behoeftes van je baby en spelen we hier zo goed mogelijk op in. Daarnaast vind ik het heerlijk om gezinnen in deze tijd extra te verwennen. Ook vind ik het heel belangrijk om de partner en eventuele broertje(s) en/of zusje(s) te betrekken bij de nieuwe situatie.

DSC04902-bewerkt
DSC03075-bewerkt
DSC06226-bewerkt

Onze teamcoach

De teamcoach van de regio is Margreet van de Craats. Sinds november 2018 zorgt zij samen met het team voor een hoge kwaliteit van zorg. Samen streven we voor de beste start voor elk gezin. Voordat zij als teamcoach ging werken bij de Kraamvogel heeft ze 12 jaar als verloskundige gewerkt in de regio.

Planner Arnhem

Onze planners

Om de beste matches te maken tussen kraamverzorgende en de gezinnen hebben we in ons team 2 planners; Joelle Brons en Jenneke Groeneveld. Beiden zijn hiervoor werkzaam geweest als kraamverzorgende.

ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Jurgen en Saskia
Robin en desiree
Fam Mehra
Sebas en judith
Jordy Laurie
Thomas Kyra
Tobias

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle
Planner Arnhem

Onze intakers

In onze regio doen Melanie en Marion de intakegesprekken. Zij zijn allebei kraamverzorgenden en daarnaast intakers. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. We vertellen wat de taken zijn van de kraamverzorgende. Ook willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zodat wij de kraamzorg zo goed mogelijk kunnen afstemmen op jouw situatie.

Kraamverzorgers-buiten

Werken bij de kraamvogel

Wat is het mooi. Wat is het bijzonder. Als kraamverzorgende bij de Kraamvogel dompel je je onder in een wereld vol betekenis en waardevolle momenten. Geen dag en gezin is hetzelfde. Wel word je elke dag omringd door liefde. Met nieuw leven. Elke keer als je de deur achter je dicht trekt, bezit je nieuwe, onvergetelijke herinneringen. En het gezin? Die heeft die mooie herinneringen met jou, en een onvergetelijke start. 

Onze partners

De Kraamvogel Arnhem stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners in de stad. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg willen wij zorgen voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Bevallen@Arnhem

Vijf keer per jaar organiseert het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem een informatiedag 'Bevallen@Arnhem' voor zwangere vrouwen en hun partners die zich goed willen voorbereiden op de bevalling. Meer info vind je hier.