water-2849349_1920

Kraamzorg Amstelveen

Gefeliciteerd, je bent zwanger. Een hele speciale gebeurtenis. Je zwangerschap is een periode waarin veel geregeld moet worden. Eén van deze dingen is het regelen van de beste kraamzorg die er is. Deze vind je bij de Kraamvogel!

De bevalling en kraamtijd zorgen voor een ingrijpende periode voor jou en je gezin. Het team van de Kraamvogel Amstelveen wil je hiermee graag van dienst zijn. Op onze website vind je alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode daarna. En heb je vragen, dan staan wij voor je klaar.

Wij wensen je een fijne zwangerschap, voorspoedige bevalling en een fantastische kraamtijd toe.

Jouw wensen centraal, daarom een persoonlijke intake

De bevalling, het opstarten en de kraamweek is een hele bijzondere periode waarbij wij jou en je gezin zo goed mogelijk willen ondersteunen. Bij de Kraamvogel staan jouw wensen centraal. Om erachter te komen wat die wensen en behoeften zijn, hebben wij voor de achtste maand van jouw zwangerschap een intakegesprek. Tijdens deze intake bespreken we met jou hoe jij je kraamperiode voor je ziet. Wat zijn jouw specifieke wensen en verwachtingen? Ook geven we graag antwoord op alle vragen die je hebt rondom bevalling en zorg.

Waar leveren wij kraamzorg

De Kraamvogel team Amstelveen is onder andere werkzaam in de volgende gemeenten: Aalsmeer, Amstelveen, Kudelstaart, Uithoorn, De Kwakel, Amsterdam Zuidoost en Diemen.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden? Neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een vestiging in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcodecheck!

Waar de Kraamvogel team Amstelveen voor staat

  • Zorg op maat
  • Aandacht voor het hele gezin
  • Contract met alle zorgverzekeraars
  • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden
De geboorte van een kindje zorgt voor zoveel veranderingen in iemands leven. Trots en blij maakt het mij, dat ik als kraamverzorgende mijn kennis en zorg kan geven om met dit nieuwe leven om te gaan en ervoor te zorgen dat de kraamtijd helemaal naar wens verloopt.
Kraamverzorgende-medewerkster-wit
Kraamverzorgende bij de Kraamvogel

De Kraamvogel in regio Amstelveen

Een goede start voor je gezin, dat is onze missie, daar helpen wij je graag mee. Tijdens jouw kraamweek bieden wij je alle ondersteuning zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter leert kennen. Daarbij beseffen we dat iedereen uniek is. Ons doel is dat, als de kraamtijd voorbij is, jij en jouw gezin 100% voorbereid de zorg voor je baby zelf kunnen oppakken.

Wanneer de bevalling of de kraamperiode start, zal de kraamverzorgende er zijn. Samen overleg je hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden. Dit zodat het een kraamperiode wordt zoals jij die voor ogen hebt. Al onze kraamverzorgenden zijn borstvoeding gecertificeerd, zij hebben veel ervaring en kennis in huis over de voeding van jouw baby.

Het team

Bij de Kraamvogel Amstelveen bestaat het team uit gedreven kraamverzorgenden die in de regio wonen en werken. Onze kraamverzorgenden zijn stuk voor stuk zeer ervaren, gediplomeerd, bijgeschoold volgens de laatste ontwikkelingen én hebben hart voor hun mooie vak. Zo zorgen wij voor een goede start voor veel gezinnen in de regio.

Ons team heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. Hierbij houden wij rekening met de wensen van jou en je gezin. Wij zullen je voor en tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. Onze kraamverzorgenden vinden het heel belangrijk dat je in deze periode kunt genieten en nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

Wij investeren veel in het opleiden van nieuwe kraamverzorgenden (kio’s). Dit om geen tekort aan kraamverzorgenden te krijgen, zodat we alle aanstaande ouders kunnen helpen. Bijkomend voordeel is dat er zo een leuke afwisseling ontstaat tussen de ‘ervaren’ en ‘nieuwe’ generatie, die blijven leren van elkaar! Naast de kraamverzorgende bestaat het team uit enthousiaste planners en een teamcoach.

Baby-drinkfles
Gezin-op-de-bank
Moeder-newborn-dichtbij

Onze intakers

Zijn altijd ervaren kraamverzorgenden en daarnaast intaker. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Zo kunnen wij een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Tegelijkertijd willen wij tijdens de intake een duidelijk beeld schetsen over onze mogelijkheden bij het inzetten van de kraamzorg en hoe die in combinatie met jouw wensen eruit gaan zien. Op deze manier kunnen wij de kraamzorg zo regelen dat deze goed bij jou en je gezin past en jouw kraamverzorgende(n) weet wat voor jou belangrijk is.

ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Tobias
Thomas Kyra
Jordy Laurie
Sebas en judith
Fam Mehra
Robin en desiree
Jurgen en Saskia

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Centering Pregnancy in en rondom regio Amstelveen

De Kraamvogel biedt in samenwerking met de verloskundigen praktijk Uithoorn Centering Pregnancy aan. Centering Pregnancy is een nieuwe manier van zorg en controle in de zwangerschap. Je krijgt zwangerschapszorg in een groep met andere zwangeren en je ontvangt hier veel advies en tips over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Ook worden hier de controles van je zwangerschap gedaan. Meer over Centering Pregnancy vind je hier.

Kraamverzorgers-buiten

Werken bij de kraamvogel

Wat is het mooi. Wat is het bijzonder. Als kraamverzorgende bij de Kraamvogel dompel je je onder in een wereld vol betekenis en waardevolle momenten. Geen dag en gezin is hetzelfde. Wel word je elke dag omringd door liefde. Met nieuw leven. Elke keer als je de deur achter je dicht trekt, bezit je nieuwe, onvergetelijke herinneringen. En het gezin? Die heeft die mooie herinneringen met jou, en een onvergetelijke start. 

Dat onze dochter als “zusje” ook volledig betrokken werd bij de liefdevolle verzorging van haar broertje en daarnaast voor ons tijd en ruimte werd gecreëerd om optimaal te genieten van ons kleine ventje.

Onze partners

De Kraamvogel regio Amstelland stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners in de regio. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg zorgen wij voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Deel deze pagina