veluwe-3880791_1920

Kraamzorg Zeewolde

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Het wondertje in je buik zorgt voor een bijzondere en spannende tijd. Een periode waarin veel geregeld moet worden. Eén van die dingen is het regelen van kraamzorg. Want de bevalling en kraamtijd zorgen voor een ingrijpende periode in je gezin, en dat wil je graag goed voor elkaar hebben. De Kraamvogel team Zeewolde helpt je hier graag bij. Wij zijn een hecht team waardoor de communicatielijnen kort en helder zijn. Op onze website vind je alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode daarna. Heb je vragen? Dan staan wij voor je klaar. De Kraamvogel team Zeewolde wenst je een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe!

Jouw wensen centraal

Bij de Kraamvogel staan jouw wensen centraal. De bevalling en de daarop volgende kraamweek is een hele bijzondere periode. Om erachter te komen wat jouw wensen en behoeften gedurende deze week zijn, hebben wij voor de 7e maand van jouw zwangerschap een intakegesprek. Waarin we alles met je bespreken, jouw vragen beantwoorden en wij vertellen wat de kraamverzorgende voor jou kan betekenen.

Waar de Kraamvogel Team Zeewolde voor staat

 • Zorg op maat
 • Aandacht voor het hele gezin
 • Contract met alle zorgverzekeraars
 • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
 • Extra ondersteuning bij borstvoeding
 • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden

Waar wij kraamzorg leveren

De Kraamvogel levert kraamzorg in heel Midden en Noord Nederland. In de Veluwe bieden we kraamzorg in vele dorpen en steden in de regio. De Kraamvogel komt met alle liefde in:

Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten, Apeldoorn, Elspeet, Elburg, Deventer, Zutphen, Kootwijkerbroek, Kootwijk, Stroe, Hierden, Doornspijk, Vaassen, Voorthuizen, Hierden, Garderen, Uddel, Ugchelen, ‘t Harde en Zeewolde.

Woon je buiten de hierboven genoemde gebieden? Neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een vestiging in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcode-check!

Het is altijd zo mooi om een familie met hun pasgeboren baby'tje van dichtbij te leren kennen. Met elkaar maak je er een memorabele, bijzondere week van. Ik word daar heel gelukkig van.
Kraamverzorgende-medewerkster
Kraamverzorgster team Zeewolde

De kraamvogel in Zeewolde

De Kraamvogel helpt jou en je gezin aan een goede start. Tijdens de kraamweek bieden we alle ondersteuning, zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter leert kennen. We beseffen daarbij dat iedereen uniek is. Het is dan ook altijd ons doel om jou en je gezin 100% voor te bereiden, zodat je de zorg voor je baby vol vertrouwen zelf op kunt pakken zodra de kraamweek voorbij is.

Het team

De Kraamvogel team Zeewolde is een professioneel team van gediplomeerde kraamverzorgenden, die stuk voor stuk in de regio wonen en werken. Allemaal zijn ze zeer ervaren, goed opgeleid, bijgeschoold en hebben ze hart voor hun mooie vak. We zorgen tijdens de kraamtijd voor een warme en ontspannen start voor jou en je gezin.

Team Zeewolde heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. Daarbij houden wij rekening met de wensen van jou en je gezin. We zullen je voor en tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. Onze kraamverzorgenden vinden het heel belangrijk dat je in deze periode kunt genieten en nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

Wist je dat...

 • 65% van de gezinnen in Zeewolde voor de Kraamvogel kiest
 • Wij 60 gediplomeerde kraamverzorgsters hebben, die woonachtig zijn in de hele regio
 • Al onze kraamverzorgsters geschoold zijn op het gebied van borstvoeding
 • Zij 24 uur per dag beschikbaar zijn voor bevallingsassistentie en opstart
 • Wij ook kraamzorg geven na de 10e dag voor een vriendelijke tarief
 • We je ook verstaan als je in dialect praat :)
 • We sterke schouders hebben voor de moeilijke momenten
 • We goede en duidelijke afspraken maken met jou en deze vastleggen in het zorgdossier
 • We een hoog tevredenheidsgehalte hebben (9.1!)
 • We een team zijn dat zich verantwoordelijk voelt om goed kraamzorg te geven en de wens van het gezin centraal stelt.
ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Tobias
Thomas Kyra
Jordy Laurie
Sebas en judith
Fam Mehra
Robin en desiree
Jurgen en Saskia

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia
Kraamverzorgsters-dichtbij

Bevallen in Het Geboortezorghuis

Bevallen op een plek waar je je veilig voelt, dat is heel belangrijk. Het Geboortezorghuis in Harderwijk is dé plek voor vrouwen die, om allerlei redenen, liever niet thuis, maar ook niet in een direct medische setting willen bevallen. De bevalkamers zijn zo huiselijk mogelijk ingericht. In het Geboortezorghuis, ook wel GeZo genoemd, beval je zonder medische indicatie en onder leiding van jouw eigen verloskundige. Wij beschikken over gespecialiseerde kraamverzorgenden die werkzaam zijn in de GeZo en die assisteren bij de bevalling. Als de bevalling op gang is gekomen bel je eerst jouw eigen verloskundige. De verloskundige komt eerst bij jou thuis om je te onderzoeken en bepaalt samen met jou het beste tijdstip van vertrek naar het GeZo. Meer weten? Klik hier voor de website van Het Geboortezorghuis.

'Dag lief', een blog van kraamverzorgende Jacqueline

Jacqueline is kraamverzorgende bij de Kraamvogel. Ze voelt zich gelukkig als ze een baby vasthoudt. En als ze hier over schrijft. Volg haar mooie verhalen op Facebook!

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van partusassistentie

We verlenen partusassistentie (bevallingsassistentie) in het St. Jansdal Ziekenhuis, Meander ziekenhuis, Gelre Ziekenhuis, Deventer Ziekenhuis, Isala ziekenhuis, Flevoziekenhuis en in het Geboortezorghuis in Harderwijk (GeZo). We hebben een team met gespecialiseerde kraamverzorgenden klaar staan die de verloskundige ondersteunen. Zij kennen het GeZo en de verloskundigenpraktijken goed, waardoor er een fijne samenwerking is.

Activiteiten in de regio

De Kraamvogel biedt in samenwerking met de verloskundigenpraktijk Harderwijk informatieavonden en borstvoedingsavonden aan. Op dit moment worden deze avonden in verband met corona digitaal gegeven.

Voorbereiding op de komst van je kindje

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van die eerste uren met je pasgeboren baby? Je zult veel nieuwe dingen leren. Van 'Hoeveel moet mijn kindje drinken?' tot: 'Hoe kan ik mijn baby veilig laten slapen?'. In deze filmpjes geven we je tips voor de eerste uren met je kindje. Natuurlijk vertelt onze kraamverzorgende je alles als ze bij jullie thuis komt.

Bekijk hier onze instructiefilmpjes.

Kraamverzorgers-buiten

Werken bij de kraamvogel

Wat is het mooi. Wat is het bijzonder. Als kraamverzorgende bij de Kraamvogel dompel je je onder in een wereld vol betekenis en waardevolle momenten. Geen dag en gezin is hetzelfde. Wel word je elke dag omringd door liefde. Met nieuw leven. Elke keer als je de deur achter je dicht trekt, bezit je nieuwe, onvergetelijke herinneringen. En het gezin? Die heeft die mooie herinneringen met jou, en een onvergetelijke start. 

tweelingbaby
kvz6
kvz4
kvz1
kvz5
kvz2
kvz3
kraamverzorgende4
kraamverzorgende1
kraamverzorgende3
kraamverzorgende5
regiopagina-Karin
veluwe1
veluwe2
kioilse2

Onze partners

De Kraamvogel Veluwe stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met samenwerkingspartners in de geboortezorg. We zijn ontzettend trots dat we intensief mogen samenwerken met de beste zorgverleners in de regio. Samen met onderstaande zorgverleners in de geboortezorg begeleiden wij je bij jouw zwangerschap en bevalling, en geven we je een onvergetelijke kraamtijd.

Deel deze pagina