west-friesland-5320986_1920

Kraamzorg Hoorn

Van harte gefeliciteerd, je bent in verwachting! Je zwangerschap is een hele speciale periode in jouw leven. Een periode waarin veel gebeurt en waarin veel geregeld moet worden. Eén van die dingen is het regelen van kraamzorg. De bevalling en kraamtijd zorgen voor een ingrijpende periode in je gezin. Ons Kraamvogel team in Hoorn en omgeving wil jou hier graag bij helpen. Op deze website vind je alle informatie over de voorbereiding op je bevalling en de kraamperiode daarna. Het Kraamvogel team Hoorn wenst je een goede zwangerschap, bevalling en fijne kraamtijd toe en hoopt hun goede zorgen bij jou te komen verlenen!

Jouw wensen centraal

Je zwangerschap, bevalling en de daarop volgende kraamweek is een heel bijzondere periode. Er staan je een hoop bijzondere gebeurtenissen te wachten. Bij de Kraanvogel zetten we jouw wensen centraal. Tussen je 27ste en 32ste zwangerschapsweek nemen onze intakers Marlies en Marijke contact met jou contact op. Om al je vragen te beantwoorden, je te vertellen wat je van kraamzorg bij de Kraamvogel kunt verwachten. En jij kunt op jouw beurt vertellen wat je wensen en verwachtingen van ons zijn. Samen streven we naar een voor jou zo prettig mogelijke kraamweek.

Waar leveren wij kraamzorg?

Woon je in het postcodegebied: 1600 t/m 1699 en 1715 t/m 1719? Ons Kraamvogel team Hoorn biedt hier haar zorg en komt graag bij je kramen!

Woon je buiten de hierboven genoemde postcodes? Neem gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met het team in de buurt of doe de postcodecheck om te zien waar de Kraamvogel haar kraam zorgen verzorgt.

Waar de Kraamvogel team Hoorn voor staat

 • Zorg op maat
 • Aandacht voor het hele gezin
 • Contract met alle zorgverzekeraars
 • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
 • Extra ondersteuning bij borstvoeding
 • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden
Dankzij Martine heb ik een hele fijne kraamtijd gehad. Ook onze kinderen hebben volop genoten. Van koekjes mee naar school om te trakteren tot de vrolijke lach die ik beneden hoorde als ik lag te rusten. We zijn ontzettend tevreden!
Het Kraambureau-52
Moeder van Sean

Het team

De Kraamvogel, team Hoorn, is een klein en professioneel team van 15 kraamverzorgenden, met enorm veel ervaring en passie voor hun vak. Ze wonen en werken in onze regio. En zorgen stuk voor stuk heel graag voor een goede start binnen jouw gezin. We hebben ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties en omstandigheden. En houden daarbij altijd rekening met de wensen van jou en je gezin. We bieden ondersteuning en geven advies. Genieten van alles tijdens deze speciale periode is heel belangrijk. Om de zorg op maat te houden zal de kraamverzorgende de geboden zorg ook regelmatig evalueren. Natuurlijk zijn wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

DSC04779-bewerkt
DSC02912-bewerkt
DSC06662-bewerkt
ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Jurgen en Saskia
Robin en desiree
Fam Mehra
Sebas en judith
Jordy Laurie
Thomas Kyra
Tobias

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

De Kraamvogel in West-Friesland

Een goede, professionele en veilige start voor je gezin. Daar helpen wij je graag mee. In jouw kraamweek bieden wij je alle ondersteuning zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter leert kennen. Daarbij beseffen we dat iedereen uniek is. Ons doel is dat, als de kraamtijd voorbij is, jij en jouw gezin 100% voorbereid is om de zorg voor je baby vol vertrouwen zelf op te pakken.

Wanneer de bevalling of de kraamperiode start, zal de kraamverzorgende er zijn en overleg je samen hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden zodat het de periode zal worden die je voor ogen hebt. Al onze kraamverzorgenden zijn borstvoeding gecertificeerd. Wij hebben veel ervaring en kennis in huis over de voeding van jouw baby.

DSC02462-bewerkt

Wist je dat...

 • Eén op de drie gezinnen voor de Kraamvogel kiest?
 • Wij bij jou thuis en in het Dijklander ziekenhuis assisteren wanneer je bevalt?
 • Wij een top team hebben? Dat extra bevalling diensten draalt en daardoor zeer ervaren is. Ook staan ze ‘s nachts bij je bevalling voor je klaar.
 • Wij ook opstart zorg in de nacht geven als je dit graag wilt?
 • Ons team een 8.6 scoort bij de door de gezinnen ingevulde evaluatie?
 • Wij een goede en professionele samenwerking hebben met de verloskundigenpraktijken in de omgeving?

Onze intakers Marlies en Marijke

Benieuwd naar onze intakers Marijke en Marlies? Ze stellen zich graag aan je voor. Beide zijn ze naast intakers ook kraamverzorgenden. Tijdens jouw intakegesprek bespreken we uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Ook willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Dit, zodat wij de kraamzorg zo kunnen regelen dat deze goed bij je past en je kraamverzorgende weet wat voor jou belangrijk is.

Kraamverzorgers-buiten

Werken bij de kraamvogel

Wat is het mooi. Wat is het bijzonder. Als kraamverzorgende bij de Kraamvogel dompel je je onder in een wereld vol betekenis en waardevolle momenten. Geen dag en gezin is hetzelfde. Wel word je elke dag omringd door liefde. Met nieuw leven. Elke keer als je de deur achter je dicht trekt, bezit je nieuwe, onvergetelijke herinneringen. En het gezin? Die heeft die mooie herinneringen met jou, en een onvergetelijke start. 

Onze partners

De Kraamvogel in de regio Hoorn stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel geboortezorg partners. Wij zijn erg trots dat we mogen samenwerken met de beste zorgverleners uit onze omgeving. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg dragen wij zorg voor een fijne, goede zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Voorbereiding op de komst van je kindje

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van die eerste uren met je pasgeboren baby? Je zult veel nieuwe dingen leren. Van 'hoeveel moet mijn kindje drinken?' tot 'hoe kan ik mijn baby veilig laten slapen?'. In deze filmpjes geven we je tips voor de eerste uren met je kindje. Natuurlijk vertelt en leert onze kraamverzorgende je alles als ze bij jullie thuis komt.

Alvast voorbereiden? Bekijk hier onze instructiefilmpjes.