sheep-4526255_1920

Kraamzorg Apeldoorn

Hoera, zwanger. Gefeliciteerd! Of je het nu al eens hebt meegemaakt, of het is je eerste keer. Het is en blijft bijzonder. De komende maanden blijven een hele bijzondere periode. Eén waarin er veel gebeurt en je veel moet regelen. Zoals bijvoorbeeld het regelen van kraamzorg. Een bevalling en de daaropvolgende kraamtijd zijn ingrijpend. Voor jou, maar ook voor je gezin. De Kraamvogel team Apeldoorn wil jullie hier graag bij helpen. Zo hopen we dat jij achteraf kunt terugkijken op een hele mooie periode. Op deze website vind je alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode daarna. Heb je vragen? Dan staan wij voor je klaar! De Kraamvogel team Apeldoorn wenst jou een hele fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe.

Jouw wensen centraal

Om je goed voor te bereiden op je bevalling en de daarop volgende kraamweek hebben wij voor de 7e maand van jouw zwangerschap een intakegesprek. Dit kan een huisbezoek zijn of via beeldbellen. Tijdens dit gesprek bespreken wij jouw wensen en verwachtingen. Nemen we de tijd om alle vragen te beantwoorden en vertellen we wat je precies van de kraamverzorgende kunt verwachten. Jouw wensen staan voor ons centraal in deze bijzondere periode.

Het is altijd zo mooi om een familie met hun pasgeboren baby'tje van dichtbij te leren kennen. Met elkaar maak je er een memorabele, bijzondere week van. Ik word daar heel gelukkig van.
kvz elburg quote
Kraamverzorgende team Apeldoorn

Waar de Kraamvogel Team Apeldoorn voor staat

 • Zorg op maat
 • Aandacht voor het hele gezin
 • Contract met alle zorgverzekeraars
 • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
 • Extra ondersteuning bij borstvoeding
 • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden

Kraamzorg van de Kraamvogel in Apeldoorn

Wat de Kraamvogel in de regio Apeldoorn zo uniek maakt?

 • We bieden jou uitstekende begeleiding bij het geven van borstvoeding.
 • Ons team in Apeldoorn en omgeving is een klein en hecht team bij jou uit de buurt. We kennen de regio en onze samenwerkingspartners goed.
 • We zijn 24/7 bereikbaar.
 • Jouw specifieke wensen bespreken we graag met jou, zodat we je een optimale kraamtijd te kunnen geven.
 • Op elk moment van je bevalling kun je ons bellen om je te komen ondersteunen.
Jessie
Apeldoorn kvz
Apeldoorn kvz 2
Apeldoorn kvz 4
Apeldoorn kvz 7
1
2
3
4
kraamzorg1.1
kraamzorg2.2
kraamzorg3.3
kraamzorg6.1
kraamzorg4.1
kraamzorg5.1
kraamzorg8.1
tweelingbaby
apeldoorn2
apeldoorn 1
kvz6
kvz4
kvz5
kvz2
kraamverzorgende4
kraamverzorgende1
kraamverzorgende3
kraamverzorgende5
regiopagina-Karin
kioilse2

Het team

De Kraamvogel Apeldoorn, bestaat uit een team gediplomeerde kraamverzorgenden met een oprechte passie voor het vak. Stuk voor stuk zeer ervaren, opgeleid en bijgeschoold. En iedereen woont en werkt in de regio. Samen streven we naar een goede start voor alle gezinnen in jouw regio. De Kraamvogel heeft ervaring in het geven van kraamzorg, in allerlei situaties. Onze kraamverzorgenden zijn er voor advies en ondersteuning. Voor en tijdens de kraamweek. En we houden daarbij te allen tijde rekening met de wensen van jou en van je gezin. Omdat we willen dat je optimaal van deze periode kunt genieten en nadien kunt terugkijken op een hele mooie kraamtijd.

De Kraamvogel team Apeldoorn is 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar, voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

Inez intaker

Inez, onze intaker

Inez doet de intakegesprekken voor de regio Apeldoorn. Naast intaker is zij ook kraamverzorgster in de regio. Ze kent de regio en de verloskundigenpraktijken goed en is op de hoogte van de afspraken en de ontwikkelingen. Tijdens het intakegesprek wordt uitgebreid besproken wat je kunt verwachten van en tijdens de kraamtijd. Daarbij willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zo kunnen we de kraamzorg zo regelen, dat deze helemaal bij jou past.

ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Tobias
Thomas Kyra
Jordy Laurie
Sebas en judith
Fam Mehra
Robin en desiree
Jurgen en Saskia

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia
planners veluwe

Onze planners Ilja en Gerdien

Maak kennis met onze planners, Ilja en Gerdien. Zij kennen onze kraamverzorgenden allemaal, zijn bekend met de regio en zijn op de hoogte van de ontwikkelingen en de gemaakte afspraken. Hierdoor kunnen zijn de juiste match maken tussen de gevraagde zorg en de kraamverzorgende. Bovendien zijn zij de vraagbaken voor onze kraamverzorgsters en een luisterend oor voor het hele team.

Wist je dat...

 • 65% van de gezinnen in Apeldoorn voor de Kraamvogel kiest
 • Wij 60 gediplomeerde kraamverzorgsters hebben, die woonachtig zijn in de hele regio
 • Al onze kraamverzorgsters geschoold zijn op het gebied van borstvoeding
 • Zij 24 uur per dag beschikbaar zijn voor bevallingsassistentie en opstart
 • Wij ook kraamzorg geven na de 10e dag voor een vriendelijke tarief
 • We je ook verstaan als je in dialect praat :)
 • We sterke schouders hebben voor de moeilijke momenten
 • We goede en duidelijke afspraken maken met jou en deze vastleggen in het zorgdossier
 • We een hoog tevredenheidsgehalte hebben (9.1!)
 • We een team zijn dat zich verantwoordelijk voelt om de beste kraamzorg te geven en de wens van het gezin centraal stelt

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van partusassistentie

Wij verlenen partusassistentie (bevallingsassistentie) in het St. Jansdal Ziekenhuis, Meander ziekenhuis, Gelre Ziekenhuis, Deventer Ziekenhuis, Isala ziekenhuis, Flevoziekenhuis en in het Geboortezorghuis in Harderwijk (GeZo). We hebben een team met gespecialiseerde kraamverzorgenden klaar staan die de verloskundige ondersteunen. Zij kennen het GeZo en de verloskundigenpraktijken goed, waardoor er een fijne samenwerking is.

Hallo, mijn naam is Karin de Boer en ik ben teamcoach van de kraamverzorgsters uit Apeldoorn. Als moeder van vier kinderen weet ik hoe bijzonder het is om fijne kraamzorg te mogen ontvangen. Ik kom uit de kraamzorg en kan daardoor een reële sturing geven aan een geweldig team kraamverzorgenden. Een team waarmee ik al jaren met veel plezier mag samenwerken. Met elkaar maken we het verschil! We kijken goed naar een ieders mogelijkheden en kunnen daardoor optimaal genieten van ons vak.
Karin nieuwe foto (1)
Karin, teamcoach Apeldoorn

'Dag lief', een blog van kraamverzorgende Jacqueline

Jacqueline is kraamverzorgende bij de Kraamvogel. Ze voelt zich gelukkig als ze een baby vasthoudt. En als ze hier over schrijft. Volg haar mooie verhalen op Facebook!

Kraamverzorgers-buiten

Werken bij de kraamvogel

Wat is het mooi. Wat is het bijzonder. Als kraamverzorgende bij de Kraamvogel dompel je je onder in een wereld vol betekenis en waardevolle momenten. Geen dag en gezin is hetzelfde. Wel word je elke dag omringd door liefde. Met nieuw leven. Elke keer als je de deur achter je dicht trekt, bezit je nieuwe, onvergetelijke herinneringen. En het gezin? Die heeft die mooie herinneringen met jou, en een onvergetelijke start. 

Onze partners

De Kraamvogel Apeldoorn stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners. We mogen samenwerken met de beste zorgverleners in de regio Utrecht. En daar zijn we ontzettend trots op. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg zorgen wij voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.