Amsterdam

Kraamzorg Amsterdam

Een baby op komst? Gefeliciteerd met deze bijzondere gebeurtenis! Bij de Kraamvogel in Amsterdam streven we ernaar om je een ontspannen en rustige start te bieden voor jou en je gezin. Onze ervaren kraamverzorgenden staan klaar om de zorg en ondersteuning te bieden die nodig is, zodat jij en je gezin volop kunnen genieten van de kostbare en intieme momenten met jullie kleintje.

Persoonlijke intake voor kraamzorg op maat

De bevalling, opstart en kraamtijd zijn unieke en bijzondere momenten waarbij de Kraamvogel jou en je gezin optimaal wil ondersteunen. Bij ons staan jouw wensen centraal Daarom plannen we een persoonlijke intake vóór de 8e maand van je zwangerschap om te ontdekken wat jij verwacht van je kraamtijd en welke specifieke behoeften je hebt. We beantwoorden graag al je vragen over bevalling en zorg.

Ontdek waar wij actief zijn

De Kraamvogel biedt kraamzorg in de hele regio Amsterdam, inclusief alle wijken, zoals De Pijp, Amsterdam Noord, Buitenveldert en De Jordaan.

Woon je buiten ons genoemde werkgebied? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zullen je graag in contact brengen met een vestiging bij jou in de buurt.

Wil je weten of wij ook bij jou in de buurt kraamzorg verlenen? Doe de postcodecheck!

Waar de Kraamvogel voor staat

  • Zorg op maat
  • Aandacht voor het hele gezin
  • Contract met alle zorgverzekeraars
  • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
  • Extra ondersteuning bij borstvoeding
  • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden

De Kraamvogel in Amsterdam

Een goede start voor je gezin, dat is onze missie. En daar helpen wij je graag mee. In jouw kraamweek bieden wij alle ondersteuning, zodat jij je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nóg beter leert kennen. We beseffen dat iedereen uniek is. Ons doel is dat, als de kraamtijd voorbij is, jij en jouw gezin 100% voorbereid is om de zorg voor je baby vol vertrouwen zelf op te pakken.

Op het moment dat de bevalling of de kraamperiode start, zal de kraamhulp er voor je zijn. Samen overleg je hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden, zodat het de periode wordt die je voor ogen hebt. Al onze kraamverzorgenden zijn borstvoeding gecertificeerd. Ze beschikken over jarenlange kennis en ervaring over de voeding van jouw baby.

Het team

De Kraamvogel team regio Amsterdam heeft een professioneel team van kraamverzorgenden. Stuk voor stuk gediplomeerde, zeer ervaren, hart voor hun mooie vak en staan open voor regelmatige bijscholing. Zo zorgen wij voor een goede start voor alle gezinnen in jouw regio. Ons team heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei situaties. En we houden daarbij altijd rekening met de wensen van jou en je gezin. Ook zullen wij jullie voor én tijdens de kraamweek adviseren en ondersteunen. We vinden het als team heel belangrijk dat jij met je gezin volop van deze periode kunt genieten. En natuurlijk hopen we dat je nadien terugkijkt op een hele mooie kraamtijd.

Team regio Amsterdam is 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie. Telefoonnummer van onze planning 088-7788575.

De Kraamvogel investeert veel in het opleiden van nieuwe kraamverzorgenden. Dit om geen tekorten aan kraamverzorgenden te krijgen. Bijkomend voordeel is dat er zo een leuke afwisseling ontstaat tussen de ‘ervaren’ en ‘nieuwe’ generatie die blijven leren van elkaar.

Naast kraamverzorgenden bestaat het team uit planners en een teamcoach.

Thomas Kyra
Tobias
ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Jordy Laurie
Sebas en judith
Fam Mehra
Robin en desiree
Jurgen en Saskia

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Onze intakers

Onze intakers zijn altijd ervaren kraamverzorgenden en daarnaast intaker. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Zo kunnen wij een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Ook willen we een duidelijk beeld schetsen over onze mogelijkheden qua inzet en gemaakte afspraken tijdens de intake. Zo kunnen wij de kraamzorg zo regelen dat deze goed bij jou en je gezin past en jouw kraamverzorgende(n) weet wat voor jou belangrijk is.

Baby-aankleden

Wist je dat....

  • Meer dan de helft van de gezinnen die zwanger zijn, voor de Kraamvogel kiest.
  • Wij een gespecialiseerd partusteam hebben met kraamverzorgenden die geschoold zijn, veel partussen begeleiden en hier veel ervaring in hebben? Wij komen je ondersteunen bij je thuisbevalling maar ook bij je poliklinische bevalling in het ziekenhuis met de door jouw gekozen verloskundige!
Kraamverzorgers-buiten

Werken bij de kraamvogel

Wat is het mooi. Wat is het bijzonder. Als kraamverzorgende bij de Kraamvogel dompel je je onder in een wereld vol betekenis en waardevolle momenten. Geen dag en gezin is hetzelfde. Wel word je elke dag omringd door liefde. Met nieuw leven. Elke keer als je de deur achter je dicht trekt, bezit je nieuwe, onvergetelijke herinneringen. En het gezin? Die heeft die mooie herinneringen met jou, en een onvergetelijke start. 

Onze partners

De Kraamvogel Amsterdam stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners in Amsterdam en omgeving. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners in Amsterdam en omgeving. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg willen wij zorgen voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd.