5 Tips om je huis babyproof te maken

Sommige zwangeren willen door hun nesteldrang alles in huis opknappen en schoonmaken. Maar ook zonder de 'beruchte' nesteldrang is het goed om je huis alvast babyproof te maken. Een frisse start voor jou en je baby! Gebruik onze handige tips om je huis helemaal babyproof te maken tijdens je zwangerschap.

1. Voor de babykamer

De babykamer is voor veel zwangeren het leukste om over na te denken (de uitvoer is natuurlijk een tweede). Kies je voor een thema of ga je voor basic? Feit is dat je naast leuke accesoires, ook moet nadenken over meubels en de dingen van de uitzetlijst.

De kledingkast van je baby kun je organiseren op maanden. Zet alvast een opbergdoos klaar naast de kast. Als je baby snel uit kleding groeit, berg je dit meteen weer handig op.

Vraag ook andere ouders eens om advies: wat heb je nou écht nodig in de babykamer? En wat helemaal niet? Handig om te doen voordat je helemaal los gaat in de babywinkel..

2. Ruimte maken voor de box

Waarschijnlijk zet je de box in de woonkamer neer. Dan is het handig om van tevoren al te bepalen waar de box komt te staan, dan kun je daar vast ruimte maken.

fam-giessen2015-10-59

3. Slaap kindje slaap...

De tijd zal je kindje waarschijnlijk bij jou op de slaapkamer komen te liggen 's nachts. Ook hier is het dus handig om alvast te bepalen waar het wiegje of ledikantje komt te staan. Meer tips voor het veilig laten slapen van je baby vind je hier. Voor je bevalling en de kraamtijd moet je bed ook op hoogte komen te staan, dus bestel ook op tijd bedverhogers via Medipoint.

4. Zwanger klussen en schoonmaken

Tijdens je zwangerschap moet je met het klussen en schoonmaken in huis wat extra opletten. Bijvoorbeeld met schoonmaakmiddelen en verf. Hier lees je een paar handige tips en vind je onze checklist

5. Overal billendoekjes & luiers

Een praktische tip van onze kraamverzorgende: leg alvast op meerdere plekken in het huis billendoekjes en (hydrofiel)luiers neer. Geloof ons: daar ben je straks, als je baby er is, heel blij mee!

Deel deze pagina