Kraamverzorgende van de Kraamvogel die een baby vasthoudt.

Werk en privé in balans

Ga je bij ons aan de slag als kraamverzorgende? Dan kun je werken op een manier die bij jou persoonlijk het beste past. Zo is jouw privéleven goed te combineren met het prachtige werk als kraamverzorgster. We geloven er namelijk in dat een goede balans tussen werk en privé bijdraagt aan jouw werkgeluk.

We hebben een aantal verschillende contractmogelijkheden om binnen rooster te werken. Wat past goed bij jou? Bespreek het met ons tijdens je gesprek.

4 of 8 dagen achtereen werken

Je kunt er als kraamverzorgende voor kiezen om op rooster te gaan werken met een 4-daags rooster of een 8-daags rooster. Zo weet je van tevoren wanneer je vrij bent. Je kunt je privé afspraken beter inplannen en ook opvang voor je eigen kinderen is beter te regelen.

Hoe dit werkt in de praktijk? Je werkt 4 of 8 dagen achter elkaar. Daarna ben je, afhankelijk van je contract, een bepaald aantal dagen vrij. Als je 4 dagen achter elkaar werkt, word je in één gezin altijd afgelost door een collega of jij lost een collega af.

Duobaan

Je werkt als duo samen met een collega-kraamverzorgende uit hetzelfde team. Jullie vormen een vast ‘setje’ en regelen onderling hoe jullie de zorg verdelen. Hierdoor heb je zelf heel veel invloed op je eigen rooster. Een fijne manier van werken, voor onze klanten én voor jullie.

3 of 4 uur per dag

Je werkt op rooster, maximaal 3 of 4 uur per dag. Inroostering gaat in overleg (ochtend, middag of avond).

Alleen partusassistentie en (medisch noodzakelijke) opstartzorg

Als partusassistente ondersteun je de verloskundige bij de bevalling. Ook doe je (medisch noodzakelijke) opstartzorg in de gezinnen. Je gaat dan ’s avonds of ’s nachts naar het gezin toe als zij thuiskomen uit het ziekenhuis. Je helpt hen op weg om de eerste nacht met hun baby goed door te komen. De volgende ochtend komt een collega om de kraamzorg te starten.

Werken binnen schooltijden (basisschool)

Als je zelf een gezin met jonge kinderen hebt, kan dit voor jou een prettige optie zijn. Je werkt doordeweeks alleen binnen schooltijden. Zo kun je jouw werk als kraamverzorgende goed combineren met je eigen gezinsleven. Je werkt binnen dit profiel wel 1 a 2 weekenden in de maand.

Volledige kraamweek

Je kunt natuurlijk ook nog steeds de volledige zorg doen bij één gezin. Dan word je niet volgens één van bovenstaande contractvormen ingedeeld. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Acht tot tien dagen achter elkaar werken ging me steeds meer tegen staan. Ik merkte dat ik minder plezier kreeg in mijn werk. Gelukkig is het bij de Kraamvogel mogelijk om volgens een 4-daags rooster te werken en dat past perfect bij mij. Ik zou niet meer anders willen!
Het Kraambureau-52
Jacqueline
Kraamverzorgende bij de Kraamvogel

Veelgestelde vragen

  • Voor je kraamverzorgende staat de gezondheid van en zorg voor moeder en kind op de eerste plaats. Naast medische controles bij jou en je baby zorgt ze voor emotionele ondersteuning en enorm veel adviezen. Hier kan je meer lezen over je kraamtijd: Wat doet je kraamverzorgende?

    Ga je thuis bevallen? Tijdens je bevalling ondersteunt de kraamverzorgende de verloskundige en helpt jou met wat je maar nodig hebt op dat moment. Lees hier alles over de werkzaamheden van een kraamverzorgende tijdens de bevalling: Je kraamverzorgende tijdens de bevalling

  • We streven er naar om waar mogelijk met een vast gezicht te werken tijdens de kraamweek. Door omstandigheden kan het voorkomen dat gedurende de week een andere kraamverzorgster het overneemt. Onze kraamverzorgsters werken vaak al jaren samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Daarnaast zorgen we altijd voor een zorgvuldige overdracht.