DKV-logo-mouw

Veelgestelde vragen

Welkom bij onze veelgestelde vragen over werken en leren bij de Kraamvogel. Heb je een vraag die hier niet tussen staat of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via sollicitatie@dekraamvogel.nl. Wij horen graag van je!

Algemeen

 • Bekijk het actuele vacatureoverzicht binnen de Kraamvogel hier.

 • Ja, natuurlijk! Klik hier om een open sollicitatie te sturen. Wij zijn binnen ons werkgebied altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Laat ons weten wat jou schikt in jouw sollicitatie en dan kunnen we er samen naar kijken.

 • Na jouw sollicitatie ontvang je zo snel mogelijk een ontvangstbevestiging. Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je een uitnodiging verwachten voor een kennismakingsgesprek met mogelijk jouw toekomstige teamcoach. Tijdens dit gesprek bespreken jullie elkaars wensen en verwachtingen.

Opleiding

 • Als je een passie hebt om kraamgezinnen te helpen en gemotiveerd bent om dit werk te doen, kun je zeker kraamverzorgende worden. Daarnaast heb je ook het juiste diploma nodig. Om kraamverzorgende bij de Kraamvogel te worden, dien je een van de volgende opleidingen te hebben afgerond:

  • Een branche-erkende opleiding Kraamzorg (BBL)
  • Een opleiding Verzorgende IG (niveau 3) met specialisatie kraamzorg

  De Kraamvogel biedt regelmatig opleidingen aan. Daarnaast zijn er ook opleidingsmogelijkheden waarbij je zonder enige achtergrond in de kraam- en zorgsector wordt opgeleid tot erkend kraamverzorgende.

 • Ja, dat is zeker mogelijk! Wij bieden een leer- en werktraject aan voor Verzorgende IG of voor kandidaten met een specifieke zorgachtergrond, zoals verpleegkundige (niveau 4). Afhankelijk van het aantal vrijstellingen dat mogelijk is, kan een verkort traject worden aangeboden. Klik hier voor meer informatie en om te solliciteren.

 • Ja, dat is zeker mogelijk! Bij de Kraamvogel bieden we een leer- en werktraject aan voor diegenen die kraamverzorgende willen worden. De opleiding duurt 15-18 maanden, waarbij je ook praktijkervaring opdoet bij onze kraamgezinnen. Klik hier voor meer informatie en om te solliciteren.

 • Bij voorkeur ben je in het bezit van een mbo niveau 3 diploma. Als je een mbo niveau 2 diploma hebt, nodigen wij je zeker uit om te reageren en kijken we graag samen met jou of het haalbaar is.

 • Het leer- en werktraject omvat zowel schoolonderwijs als praktijkervaring. Deze afwisseling vindt plaats in blokken en biedt een gevarieerd programma. Uiteraard heb je ook eigen studietijd voor voorbereidingen. Gedurende de opleiding krijg je geleidelijk meer verantwoordelijkheden, met als doel dat je uiteindelijk zelfstandig een kraamgezin kunt ondersteunen en helpen.

 • Ja, dat klopt. Het is belangrijk om zowel tijdens als na de opleiding te beschikken over een auto en een rijbewijs, omdat je naar verschillende kraamgezinnen moet reizen waar vaak geen openbaar vervoer beschikbaar is.

 • Nee, als je de opleiding volledig afrondt, zijn er geen kosten aan verbonden. Tijdens de opleiding ontvang je een leerlingsalaris. Er geldt alleen een terugbetalingsregeling als je de opleiding voortijdig wilt beëindigen. Meer informatie hierover vind je in de voorwaarden van de CAO Kraamzorg.

Stage

 • Op dit moment bieden wij geen snuffelstages aan. Op dit moment bieden wij geen mogelijkheden voor snuffelstages aan. Als kraamverzorgende werk je voornamelijk bij kraamgezinnen thuis en daarom willen we de privacy en rust van onze cliënten respecteren zonder extra belasting tijdens deze periode.

 • Als je bij ons de opleiding tot kraamverzorgende volgt, maak je deel uit van ons eigen leer- en werktraject waarbij je stage loopt. Als je de opleiding tot verzorgende IG volgt, bieden wij ook mogelijkheden om bij ons stage te lopen.


Kraamverzorgende-medewerkster

Heb je een vraag die hier niet tussen staat of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via sollicitatie@dekraamvogel.nl. Wij horen graag van je!