“We konden veel van Caylee genieten, omdat Kudret er was”

“We zijn relaxed als gezin en Kudret was dat ook. Dat paste heel goed,” Ernest van Hartingsveldt en zijn vrouw Carmen missen hun kraamverzorgende na een paar weken nog steeds. “We hebben het er nog elke dag over, hoe leuk het was met haar in huis.”

Kudret was precies wat ik denk dat een kraamverzorgende moet zijn. Ze liet ons een week lang in ons nieuwe leven glijden. En dat is volgens mij ook de bedoeling van de kraamweek.

Het zal niet vaak voorkomen dat de vader veel thuis is. Ik werk als zanger. Daardoor ben ik veel ‘s avonds weg en in het weekend, maar doordeweeks ben ik er gewoon. Ik dacht dat ik veel zelf zou doen, koken en zo. Maar Kudret heeft ook goed voor mij gezorgd. En ze heeft me geleerd hoe ik lekkere Turkse broodjes bak. Natuurlijk hield ze Carmen goed in de gaten. Ze zag het meteen als ze moe werd. Dan zei ze vriendelijk tegen het bezoek dat het voor nu misschien wel even genoeg was. We konden echt veel van de baby genieten omdat Kudret er was.

Ze heeft ons zoveel uit handen genomen. Dan ging ze even lekker met Caylee zitten en stuurde ze ons naar bed om bij te slapen. Als onze familie op bezoek was zorgde ze dat iedereen te drinken had en maakte ze beschuit met muisjes. Dat zou ik anders gedaan hebben, maar nu had ik dus tijd om met Caylee te pronken.

Applaus van het hele publiek

Ze is nog bij mijn optreden bij de Dam-tot-Damloop geweest. Dat was na haar werk. Onze oudste Casper (3) mocht met mij optreden en Carmen wilde dat natuurlijk graag meemaken. Kudret bood aan om eerst op Caylee te passen. Toen Carmen weer thuis was, kwam Kudret naar het concert. Zo hebben we het geregeld. Ik heb Kudret in het zonnetje gezet: ze kreeg applaus van het hele publiek voor haar geweldige hulp.

Opfriscursus

Het was voor ons vooral wennen aan een nieuw ritme nu Casper een zusje had gekregen. Van Kudret hebben we echt geleerd om rustig te blijven en gemakkelijk te doen. Bijvoorbeeld als we Casper ’s morgens naar de peuterspeelzaal brengen, hoeft Caylee niet al helemaal omgekleed. Lekker met een doek om haar heen in de wandelwagen is ook goed. Daarna is nog alle tijd om haar om te kleden.

Natuurlijk wisten we alles wel nog zo’n beetje van toen Casper net geboren was, maar wat routine waren we wel kwijt. Hoe hou je je baby ook alweer goed vast, hoe doe je haar in bad? Dat soort dingen. Het was een goede opfriscursus.
FAM ODINK_2015-10-09_009
Ernest, vader van Casper en Caylee

Ik moest overigens wel leren dat een meisje verschonen anders is dan een jongetje. We missen Kudret, maar we kunnen het allemaal natuurlijk zelf. Toch, als je mij vraagt wat een grotere verantwoordelijkheid is: voor 3.000 man zingen of voor mijn kleine dochter zorgen? Dan zeg ik zonder aarzelen dat laatste.

Deel deze pagina