Versoepelingen kraamvisite

Zaterdag 5 juni vinden er weer een aantal versoepelingen plaats. Zo wordt het aantal bezoekers dat je thuis mag ontvangen verhoogd naar 4 personen. Dat betekent ook dat het weer mogelijk is om kraamvisite te ontvangen.

In verband met de lock-down en het hoge aantal besmettingen hebben wij een lange tijd gezinnen gevraagd om tijdens de kraamweek geen visite te ontvangen. Hiermee wilden wij voorkomen dat de gezinnen en ook de kraamverzorgenden in situaties kwamen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting.

Als kersverse ouders wil je familie en vrienden tijdens de kraamtijd graag kennis laten maken met je baby. Daarom zijn wij blij dat het vanaf 5 juni weer mogelijk is om kraamvisite te ontvangen, vooral in die eerste week die juist zo speciaal is.

Toch willen wij jou vragen om voorzichtig te zijn met het aantal bezoekers thuis en maar maximaal 6 bezoekers per dag te ontvangen. Ook willen wij jou vragen om pas visite te ontvangen wanneer de kraamverzorgende weg is. Dit ter bescherming van de moeder, de baby en de kraamverzorgende.

Update 19 juli 2021: Wij adviseren en vragen onze gezinnen om niet meer dan 2 bezoekers per dag in de kraamweek te ontvangen en om bezoek zo veel mogelijk te beperken wanneer de kraamverzorgende aanwezig is.

Deel deze pagina