Purmerend

Kraamzorg Purmerend

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Een hele speciale periode in je leven! Wat leuk dat je op onze regiopagina even een kijkje neemt. Kraamzorg is een van de zaken die geregeld gaan worden tijdens je zwangerschap. Het Kraamvogel team wil je hier graag bij helpen. Op onze website vind je alle informatie over de voorbereiding op de bevalling en de kraamperiode. Op deze regiopagina lees je info over de Kraamvogel in Purmerend. Ons team wenst je een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe!

Jouw wensen centraal

De bevalling en de daarop volgende kraamweek zijn bijzondere gebeurtenissen. Bij de Kraamvogel staan jouw wensen centraal. Onze intaker Cathy hoort graag wat jouw wensen zijn, vertelt wat onze kraamverzorgende voor je kan betekenen en beantwoordt graag al je vragen. Tussen de 27e en 32e zwangerschapsweek maakt zij een afspraak met jou om deze zaken door te spreken.

Waar leveren wij kraamzorg

Woon je in het postcodegebied:

1020 t/m 1039
1120 t/m 1159
1440 t/m 1489

Dan komt ons Kraamvogel team Purmerend graag bij je kramen!

Woon je buiten de hierboven genoemde postcodegebieden? Neem dan gerust contact met ons op, dan brengen wij je in contact met een team in de buurt. ook kan je hier de postcodecheck doen.

Waar de Kraamvogel Purmerend voor staat

 • Zorg op maat
 • Aandacht voor het hele gezin
 • Contract met alle zorgverzekeraars
 • Bereikbaar via deskundige klantadviseurs
 • Extra ondersteuning bij borstvoeding
 • KCKZ geregistreerde kraamverzorgenden

Het team

De Kraamvogel team Purmerend heeft een professioneel team van kraamverzorgenden die in de regio wonen en werken. Onze gediplomeerde kraamverzorgenden zijn stuk voor stuk zeer ervaren, goed opgeleid, bijgeschoold en hebben hart voor hun mooie vak. Zo zorgen wij voor een goede start voor alle gezinnen in de regio. Ons team heeft ervaring in het geven van kraamzorg in allerlei gezinssituaties. Daarbij houden wij rekening met de wensen van jou en je gezin. Tijdens de kraamweek word je ondersteund, geadviseerd en geïnformeerd. Door regelmatige evaluatie tijdens de kraamtijd blijft jouw zorgvraag duidelijk, want genieten in deze bijzondere tijd is ook heel belangrijk!

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor bevallingsassistentie en kraamzorg.

In de kraamweek komt veel op je af, maar ik beloof je dat we je helpen met een goede start voor je gezin. We hebben ons werk goed gedaan als jij na de kraamweek kunt zeggen: fijn dat je er was, goed dat je gaat. Je hebt ons op de rit gezet, we kunnen het.
fam-waart2015-10-15
Mirjam
Kraamverzorgende

De Kraamvogel in Purmerend en omstreken

Ons doel is om jou en je gezin een optimale start te geven, zodat jullie 100% voorbereid zijn om de zorg voor je baby vol vertrouwen op te pakken na de kraamtijd.

In jouw kraamweek geven we aandacht aan hoe je je baby na de kraamtijd goed kunt verzorgen, voeden en nog beter kunt leren kennen. Daarbij beseffen we dat iedereen uniek is. Daarom wordt de zorg zo veel mogelijk afgestemd naar jouw situatie en wensen.

Wanneer de bevalling of de kraamperiode start, zal de kraamverzorgende er zijn en overleg je samen hoe de kraamperiode ingedeeld zal worden, zodat het de periode zal worden die je voor ogen hebt. Al onze kraamverzorgenden zijn borstvoeding gecertificeerd. Wij hebben veel ervaring en kennis in huis over de voeding van jouw baby.

DSC03221-bewerkt

Wist je dat…

 • 65% van de gezinnen in Purmerend voor de Kraamvogel kiest?
 • De gezinnen ons een score geven van 8.6?
 • Wij bij jou thuis en in het Dijklander Ziekenhuis en Zaans Medisch Ziekenhuis de verloskundige assisteren bij je eerstelijns bevalling?
 • Wij ook opstartzorg voor minimaal drie uur in de nacht bieden, als je hier behoefte aan hebt?
 • Ons team extra ervaring bezit op het gebied van bevallingen en opstart in de avond en nacht?
 • Wij goede samenwerking hebben met de verloskundigenpraktijken in de omgeving?
 • Al onze kraamverzorgenden ingeschreven staan in het landelijke Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden?

Onze intakers: Cathy, Marlies en Marijke

Graag stellen de intakers van onze regio zich aan je voor! Dat zijn Cathy Marlies en Marijke. Tijdens het intakegesprek bespreken zij uitgebreid met je wat je kunt verwachten van de kraamtijd. Ook willen we een duidelijk beeld krijgen van jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Zodat wij de kraamzorg zo kunnen regelen dat deze goed bij je past.

Samenwerkingspartners

De Kraamvogel stemt haar kraamzorg nauwkeurig af met veel partners binnen de geboortezorg. Wij zijn erg trots dat wij mogen samenwerken met de beste zorgverleners uit de omgeving. Samen met onderstaande partners in de geboortezorg willen wij zorgdragen voor een zorgeloze zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Onze partners zijn:

Geboorteteams

Binnen ons team werken wij ook met zogenaamde geboorteteams. Dit zijn teams van kraamverzorgenden die meer bevallingsdiensten doen en daardoor extra ervaren zijn. Doordat zij extra geschoold zijn weten de kraamverzorgsters precies wat ze moeten doen in alle situaties voor, tijdens en na de bevalling. Wel zo’n veilige gedachte!

Trotse ouders bij jou in de buurt

In Waterland bieden we kraamzorg in alle dorpen en steden: van De Rijp tot Broek in Waterland, en van Purmerend tot Volendam. Elk jaar kiezen honderden gezinnen bij jou in de buurt voor de Kraamvogel. Zij hebben hun ervaringen met ons gedeeld. Je kan zelfs vinden wat trotse ouders in jouw buurt van hun kraamtijd vinden. Deel jij ook je ervaring met ons?

ProudParent65fde6e8355381.52383012.jpeg
Jurgen en Saskia
Robin en desiree
Fam Mehra
Sebas en judith
Jordy Laurie
Thomas Kyra
Tobias

We hebben een ontzettende fijne kraamweek gehad dankzij jou lieve Heidy. We kijken er heel goed op terug! De week is voorbij gevlogen.“

Henk en Joyce

Wij hebben echt een hele fijne kraamtijd gehad met onze kraamverzorgende! Wat heeft zij goed gezorgd voor Lize, maar ook voor onze hond en ons. Oog voor het hele gezin.“

Jurgen en Saskia

Dankzij twee super kraamverzorgsters, Diane en Netty, hebben wij het vertrouwen gekregen in onszelf om te zorgen voor onze lieve zoon, dankjewel!“

Robin en Desiree

Geweldige kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Hellen. Ze was super lief voor ons en onze dochter Kiara. Je merkt dat ze ontzettend veel ervaring heeft. Ze doet alles met veel liefde voor haar vak.“

Familie Mehra

Het is niet in geld, cijfers of woorden uit te drukken hoeveel Annette tijdens onze kraamtijd voor ons gezin heeft betekend.“

Sebas en Judith

Onze kraamweek was echt genieten! We zijn erg verwend door Simone en we hebben heel veel van haar geleerd. We kijken met een heel fijn gevoel terug op de eerste liefdevolle week met onze Noud.“

Jordy & Laurie

Wat een mooie en fijne kraamweek hebben wij gehad! We hadden deze bijzondere tijd niet beter kunnen beginnen.“

Thomas en Kyra

We zijn ontzettend dankbaar en blij met onze zoon. De kraamweek was heel erg relaxed en Anita is een topvrouw! Bedankt voor alle mooie momenten!“

Marcel en Gabriëlle

Voorbereiding op de komst van je kindje

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van die eerste uren met je pasgeboren baby? Je zult veel nieuwe dingen leren. Van 'hoeveel moet mijn kindje drinken?' tot 'hoe kan ik mijn baby veilig laten slapen?'. In deze filmpjes geven we je tips voor de eerste uren met je kindje. Natuurlijk vertelt onze kraamverzorgende je alles als ze bij jullie thuis komt.