FAM BEEK_2015-10-06_016

Gezondheid moeder en kind staat voorop

Jouw herstel en de gezondheid van je baby verdienen, zeker de eerste dagen na je bevalling, alle aandacht. Je kraamverzorgende houdt jullie dan ook goed in de gaten en doet medische controles. Ze zorgt ook dat je de rust neemt die je nodig hebt.

Voor je kraamverzorgende staat de gezondheid van en zorg voor moeder en kind op de eerste plaats. Maar zij doet nog veel meer voor jou en je gezin. Elke kraamdag verloopt natuurlijk anders, maar je kraamverzorgende zorgt in elk geval voor:

  • Medische controles bij je baby, zoals temperatuur meten en bijhouden of je baby genoeg drinkt.
  • Begeleiding en advies bij de (borst)voeding.
  • Medische controles bij jou als moeder en jouw herstel in de gaten houden. Zo checkt ze de baarmoederstand, meet je temperatuur en controleert eventuele hechtingen.
  • Emotionele ondersteuning, want moeder worden is een grote verandering.
  • Alle uitleg en advies die je nodig hebt om na de kraamweek zelfstandig de zorg voor je baby op te pakken. Zoals: hoe verzorg je je baby? Hoe zorg je dat je baby veilig slaapt? Hoe maakt je baby duidelijk wat hij of zij nodig heeft?
Veel ouders zijn onzeker of ze het wel goed doen. We geven geen wetten mee, alleen adviezen. Wat voelt goed voor jouw gezin?
DSC07535-bewerkt
Mirjam
Kraamverzorgende