Tips voor warme zomerdagen

Hoe zorg je goed voor je kindje tijdens de warme zomerdagen? Waar moet je op letten? Wij geven je een paar tips die je vast goed kunt gebruiken.

1. Niet op de tocht

Het is voor ons soms lekker, even in de deuropening in de wind staan tijdens die hitte. Voor je baby is dit absoluut niet goed. Let dus goed op dat je baby niet op de tocht ligt in zijn of haar bedje. De kinderwagen verplaats je natuurlijk vaak, dus houd in de gaten of deze niet op de tocht staat.

2. Geen doeken over kinderwagen tegen zon

Je staat er niet altijd bij stil, maar het is niet verstandig om de kinderwagen af te dekken met doeken tegen de zon. Dit zorgt er juist voor dat de warmte in de kinderwagen blijft hangen en dat je kindje deze warmte niet kwijt kan. Afscherming is goed, maar zorg voor voldoende ventilatie. Gebruik liever een parasolletje met de kap van de kinderwagen naar beneden. Voor uitgebreider advies zie de website van Stichting Veilig Kind.

3. Voldoende vochtinname

Goed drinken tijdens de warme dagen is voor jezelf en voor je baby erg belangrijk. Zorg dus voor wat extra vochtinname. Als je borstvoeding geeft, leg je kindje dan vaker aan dan normaal. Water geven tussendoor is dan niet verstandig. Hierdoor zit je baby sneller vol en het kan zijn dat hij/zij daardoor minder van de borst wil drinken.

4. Luchtige kleding

Kleed je kindje luchtig, dat is voor hem/haar wel zo prettig met die warmte. En check regelmatig gedurende de dag of je baby het te warm/te koud heeft. Zo kun je altijd een laagje meer of minder aantrekken.

5. Let op met donkere materialen

Donkere stoffen van kinderwagens en autostoeltjes kunnen behoorlijk heet worden als ze in de zon staan. Zet het even in de schaduw voordat je het gebruikt.

Heb jij ook tips?

Heb jij nog andere tips die ouders tijdens de warme zomerdagen wel kunnen gebruiken? Laat het ons weten via Facebook!

DSC05707-bewerkt
DSC07102-bewerkt

De kraamtijd

Hoe ziet een kraamweek er uit? Wat doet de kraamverzorgende? En wie komen er op kraambezoek? Wij geven jou meer informatie.

Lees meer
fam-jorna2015-10-117

Borstvoeding & flesvoeding

Hoe bereid je je voor? Wat zijn darmkrampjes en wat kan je er aan doen? En hoe krijg ik hulp bij het geven van borstvoeding?

Lees meer