De haren van je baby wassen

Of je kleintje nou een enorme haarbos heeft of juist nog bijna geen haar; haarverzorging voor je baby kan nooit kwaad. Hoe kan je de haartjes van je baby het beste verzorgen? Dat lees je hier.

Hoe vaak kan je de haren van je baby het beste wassen?

De haren van je baby hebben meestal nog weinig verzorging nodig. Daarnaast zijn de haren en hoofdhuid nog erg kwetsbaar. De haren één keer per week wassen is daarom voldoende.

Waarmee kan je de haren van je baby wassen?

De eerste maanden kan je het beste alleen water gebruiken voor de lokken van je baby. Dit is voldoende om de haren schoon te maken. Wanneer je kleintje meer haar krijgt, kun je één keer per week shampoo gebruiken. Gebruik hier speciale babyshampoo voor. Babyshampoo is namelijk minder zuur dan normale shampoo en prikt daardoor niet in de ogen. Gebruik bijvoorbeeld de Milde Babyshampoo van Naïf. Deze shampoo verzorgt niet alleen de haren, maar ook de hoofdhuid.

DSC05692-bewerkt

Hoe kan je de haren van je baby wassen?

  1. Maak de haren van je kleintje voorzichtig nat. Gebruik eventueel een kommetje of een washandje.
  2. Doe een klein beetje shampoo op je hand en masseer dit rustig op de haren en hoofdhuid van je baby.
  3. Spoel de shampoo goed uit met water. Houd bijvoorbeeld een washand voor de ogen van je kleintje, zodat het water en de shampoo niet in de ogen komt.
  4. Maak de haren en huid van je baby vervolgens droog. De babyhuid is erg teer. Wrijf je baby daarom niet droog, maar dep je baby droog met een handdoek.
  5. Tot slot kan je de haren van je baby eventueel nog borstelen. Er bestaan speciale zachte borsteltjes voor baby’s, die het hoofdje als het ware ‘aaien’.