Berg bij baby’s: dit kun je er tegen doen

Dikke, gele schilfertjes op het hoofdhuidje, veel baby’s krijgen ermee te maken. Deze huidaandoening wordt ook wel ‘Berg’ genoemd. Hoewel het misschien niet prettig is om te zien bij je kleintje, is de huidaandoening onschuldig.

Wat is Berg?

Berg is een veel voorkomende, onschuldige huidkwaal, waar vooral baby’s tot 1 jaar last van kunnen hebben. Het is een vorm van eczeem: een dikke, vette, gelige uitslag wat vaak gepaard gaat met roodheid en schilfering van de huid. Het komt voornamelijk voor op plaatsen waar veel talgklieren voorkomen, zoals op het hoofd, de wenkbrauwen, de plooi tussen de neus en wangen, achter de oren en op de borst.

fam-waart2015-10-206

Wat kan je er tegen doen?

1. Was de haren van je baby met milde shampoo, bijvoorbeeld de milde babyshampoo van Naïf. Deze natuurlijke shampoo reinigt en verzorgt het haar en de gevoelige hoofdhuid van je baby.

2. Masseer de hoofdhuid van je baby met massageolie en een zacht borsteltje. Zo maak je de schilfers los en kan je ze voorzichtig uit de haartjes kammen. Probeer bijvoorbeeld de milde baby-olie van Naïf, die geschikt is voor Berg en zorgt voor een zachte en gehydrateerde huid.

3. Over het algemeen is Berg een onschuldige huidkwaal, die vanzelf weer over gaat. Houdt de Berg op de hoofhuid van je baby voor een lange tijd aan? Of gaan de plekken waar Berg zit ontsteken? Vraag dan advies bij je huisarts of bij een dermatoloog.

Deel deze pagina