Partner, deze tekst richten we rechtstreeks aan jou. Jouw belangrijkste rol is om er te zijn voor je vrouw wanneer zij bevalt. Het is goed als jij weet wat haar (en jou) te wachten staat en hoe de bevalling ongeveer kan verlopen. Van tevoren weet je natuurlijk helemaal niet wat je van elkaar kunt verwachten, zeker als dit jullie eerste kind is. Met deze richtlijnen kun je er zeker voor haar zijn.
Misschien vind je het moeilijk te zien dat je vrouw pijn heeft. Misschien voel je je machteloos omdat zij al het werk moest doen. Toch is er (zie bovenstaande) veel dat je kunt doen om haar te helpen. Onderschat jouw rol hiermee niet!
Als jullie baby is geboren, is de eer aan jou om de navelstreng door te knippen. En nadat je baby eerst lekker een tijdje bij moeders heeft gelegen mag jij je zoon of dochter natuurlijk ook vasthouden en eens goed bekijken.
Omdat de kraamverzorgende er is, heb jij na de bevalling alle tijd om samen met je vrouw en eventueel jullie oudere kind(eren) te genieten van de baby. En als je vrouw misschien een welverdiende douche neemt, kan je kraamverzorgende haar helpen bij het douchen en aankleden. Dan heb jij de baby even helemaal voor jezelf.
We hebben het in onze teksten veel over partner, maar ook over vader. Net zoals we het over moeder hebben. We richten ons natuurlijk op alle ouders: vader/moeder, moeder/moeder, vader/vader en alleenstaande ouders. Om de teksten goed leesbaar te houden spreken we vaak over vader en moeder en waar het kan over partner.
Meld je nu direct aan voor kraamzorg van de Kraamvogel.
Tijdens de zwangerschap moet er al veel geregeld worden. Wat kan jij als partner doen tijdens van de zwangerschap én in de kraamtijd?
Lees verderWat zijn de do's and don'ts voor partners tijdens de zwangerschap en later in de kraamtijd?
Lees verderElke bevalling is anders. Toch kunnen jij en je partner zich redelijk goed voorbereiden op de bevalling.
Lees verderHet is fijn om te weten wat jou te wachten staat en hoe de bevalling ongeveer kan verlopen. Met deze richtlijnen kun je er zeker voor haar zijn.
Lees verderDe meeste zorg tijdens de kraamtijd gaat uit naar moeder en kind. Maar de kraamverzorgende denkt ook aan jou.
Lees verder