Extra’s van ons voor jou

Als je bent ingeschreven bij de Kraamvogel, profiteer je van allerlei extra’s tijdens je zwangerschap en in de kraamtijd. Helemaal als je ook nog lid wordt van de Ledenvereniging (voor 22,50 euro per jaar). Want dan krijgt je hele gezin veel diensten en producten gratis of met veel korting.

Borstkolf huren

Een professioneel kolfapparaat kan in de kraamweek soms nodig zijn. Bijvoorbeeld om de borstvoeding goed op gang te krijgen. Je kraamverzorgende adviseert je hierover. Zo’n apparaat kun je bij Medipoint huren. Je hebt ‘m dan binnen 24 uur in huis. Als lid van de Ledenvereniging krijg je korting op de huur.

Kraamzorgarrangement

Als je extra zorg nodig hebt of prettig vindt, kun je gebruikmaken van ons kraamzorgarrangement: drie dagdelen extra zorg (maximaal 12 uur). Je kunt er vóór of ná de kraamweek gebruik van maken, tot 6 weken na de bevalling. Om gebruik te kunnen maken van het kraamzorgarrangement, is goedkeuring nodig van de ledenvereniging. Als lid betaal je voor het kraamzorgarrangement € 22,50 in plaats van normaal € 59,33 per uur. Lees hier meer over het kraamzorgarrangement.

Voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding

Borstvoeding geven is heel natuurlijk. Maar je moet het als kersverse moeder wel onder de knie krijgen. Er is veel dat je van tevoren al kunt leren. Over aanleggen, kolven, opbouwen en afbouwen, weten of je baby genoeg drinkt, borstontsteking en tepelkloven voorkomen en borstvoeding combineren met je werk. Wanneer is er een voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding bij jou in de buurt?

Zwangerschapscursus

Ga jij een cursus doen? Die vraag wordt je vast gesteld nu je zwanger bent. Er zijn tal van cursussen en allerlei soorten en maten. We hebben ze voor je verzameld. Kijk welke cursussen er bij jou in de buurt zijn en wat bij je past. (Kortingen bij sommige cursussen als lid van de Ledenvereniging.)

Hulpmiddelen lenen; gratis en online

Erg handig in deze periode. Denk aan bedverhogers, een rugsteun, douchekruk, ondersteek, allemaal hulpmiddelen die best wel groot zijn en die je maar eventjes nodig hebt. Bestel deze hulpmiddelen makkelijk en snel via de bestelpagina van Medipoint. Medipoint komt ze gratis bij je bezorgen.

Deel deze pagina
DSC07163-bewerkt

Wat doet je kraamverzorgende?

De kraamverzorgende komt de eerste acht dagen na de bevalling elke dag bij je thuis. Zodat jullie als ouders na de kraamtijd zelfstandig de zorg voor je baby kunnen oppakken.

Lees verder
DSC06255-bewerkt

Hoeveel uren kraamzorg?

Iedere kersverse moeder in Nederland krijgt minimaal 24 uur kraamzorg. Maar afhankelijk van je persoonlijke situatie kan dit voor jouw gezin meer zijn. Dit hangt van een aantal dingen af.

Lees verder
FAM CETIN_2015-10-06_008

Kosten voor kraamzorg en verzekering

Jouw verzekeraar vergoedt de uren kraamzorg die voor jou zijn vastgesteld. Wel betaal je een eigen bijdrage van € 5,10 per uur. Je kunt bij je verzekeraar navragen hoe hoog je eigen bijdrage is, want dit verschilt per verzekeraar.

Lees verder