De kraamweek

De kraamweek, wat kun je verwachten? Zeker als je voor het eerst een kind krijgt, kun je je waarschijnlijk nog niet zoveel voorstellen bij het ouderschap. Het helpt om je in te lezen en misschien heb je jonge gezinnen om je heen waar je alvast een beetje kunt afkijken. Maar…

Dáár zijn de kraamverzorgenden van de Kraamvogel goed in: zich aanpassen aan jouw gezin, aan wat jullie nodig hebben en prettig vinden. Daarom heb je ruim van tevoren een intakegesprek met een van onze collega’s. Daarin kun je aangeven wat je belangrijk vindt, bijvoorbeeld waarmee de kraamverzorgende rekening moet houden tijdens je bevalling, met betrekking tot oudere broertjes of zusjes of jullie huishouden.

Uiteraard hoef je heel veel dingen niet aan te geven. Want je kunt erop vertrouwen dat je kraamverzorgende de voelsprieten, het vakmanschap en de ervaring heeft om te zorgen dat alles gaat zoals nodig is.

Jouw ervaring is uniek. Elke baby en elk gezin is uniek.
DSC05588-bewerkt
Jolanda
Kraamverzorgende bij de Kraamvogel

Zorg voor moeder en kind staat voorop

Om jouw gezin te helpen bij een goede start na de geboorte van je baby, komt de kraamverzorgende de eerste acht dagen na de bevalling (kraamweek) elke dag bij je thuis. De zorg voor moeder en kind staan in de kraamweek voorop, maar natuurlijk is je héle gezin in goede handen.

Wennen aan dagindeling

Je baby moet om de paar uur drinken, regelmatig verschoond worden, af en toe in bad, veel slapen en je wilt natuurlijk ook nog tijd hebben om te genieten van je baby. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar je kunt er de hele dag zoet mee zijn. En veel moeders en vaders komen er niet altijd aan toe om ook goed voor zichzelf te zorgen. Daarom helpt je kraamverzorgende jouw gezin in de loop van de kraamweek een goede dagindeling te vinden. Zodat je goed voorbereid bent op de tijd na de kraamweek.

Deel deze pagina