Een prachtige geboorte van baby Levi

Kraamverzorgende Anja ondersteunt bij een poliklinische bevalling in het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen en is ook de acht dagen daarna in het gezin om de kraamzorg te doen.

Bij Roy en Mariska wordt het eerste kindje verwacht en het wachten duurt lang Mariska is bijna 42 weken zwanger. Morgen zal de inleiding plaats vinden, om 7.00 uur worden ze in het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen verwacht. Het stel gaat eerst nog lekker gourmetten. Mariska 's ouders zijn 25 jaar getrouwd, Mariska en Roy genieten van de allerlaatste avond voor de geboorte van morgen...

Om 0.00 dezelfde nacht voelt Mariska toch wel een sterke regelmatige buikpijn en besluiten zij om de Verloskundigenpraktijk Hoogeveen te bellen dat de kleine toch uit zich zelf wil komen! De verloskundige Atje komt kijken en bevestigd dat het serieus werk is.

En ja.. het zet echt door de baby komt uit zichzelf!
Kraamverzorgende-anja-baby
Anja
Kraamverzorgende

Het bevallingsplan is om poliklinisch te gaan bevallen en om 01:00 uur zijn ze samen met Atje naar het ziekenhuis gegaan. De Kraamvogel verleent niet alleen bij thuis bevallingen zorg, maar ook in het ziekenhuis begeleiden wij steeds vaker poliklinische bevallingen. Dit is een groot voordeel, want het is echt 1 op 1 zorg.

Om 01:20 uur krijg ik een telefoontje dat ik naar de bevalling van Roy en Mariska mag gaan. Wanneer ik kom ligt Mariska lekker in bad en komen de weeën al regelmatig; ze doet het heel goed, ze vangt het heel rustig op.

Waar ik bij kan helpen doe ik, maar niet altijd is actieve hulp nodig, ook is Roy haar steun en toeverlaat. Gewoon er zijn, aanmoedigen, een washandje of slokje water en af en toe lekker over de rug wrijven is al genoeg.

Voor de aanstaande papa een kopje koffie halen en luisteren naar een leuk toepasselijk liedje van Nick en Simon; "Kijk omhoog, dat de morgen komt ook na de langste nacht".

Mariska werkt keihard wat doet ze het goed, wee naar wee. En het wordt beloond want op de baarkruk wordt om 04:11 Levi geboren!

Fantastisch; gezond en huilend ter wereld gebracht! Alles gaat heel goed met moeder en kind.

Wat een geluk, blijdschap en opluchting!

Ik maak broodjes, beschuit met blauwe muisjes en drinken. Als Mariska is bijgekomen en Roy heeft Levi lekker warm aangekleed, de eerste voeding is gegeven, gaat ze douchen en we gaan ons klaar maken om naar huis te gaan.

Nadat we alles netjes gemaakt hebben en er opgeruimd is, gaan we naar huis! Vol trots tonen we Levi nog even aan de verpleging. Wat een mooie reacties van iedereen, echt hartverwarmend.

Om 07:15 zijn we thuis waar de familie al vlaggetjes en ballonnen hebben op gehangen. Heerlijk, wat een mooie nacht. Het was een echte verrassing voor iedereen dat Levi er nu al is!

Nadat de trotse familie even langs was geweest konden de nieuwbakken ouders tevreden gaan slapen. Ik ben er de hele week om er een fijne kraamtijd te verzorgen en geregeld blikken we terug op deze mooie geboorte waar wij onze poliklinische partus zorg mochten verlenen.

Roy en Mariska en kleine Levi heel veel geluk samen en mooi dat ik jullie vanaf weeën t/m de 8e dag mocht begeleiden!

Groetjes,

Jullie kraamverzorgende Anja

levi