Digitaal kraamdossier bij de Kraamvogel

Per 1 april 2022 gaan we bij de Kraamvogel over op het online kraamdossier. Zo kan je digitaal je eigen gegevens inzien en worden tijdens het intakegesprek en de kraamweek alle registraties en adviezen online genoteerd.

Alle gegevens op één plek

Tijdens je kraamweek noteert je kraamverzorgende alle belangrijke gegevens, zoals het verloop van de bevalling en de kraamperiode en de controles bij moeder en baby. Daarnaast krijg je veel tips en adviezen die ze voor je opschrijft. Dankzij het online dossier binnen Mijn Kraamvogel kan je op elk moment je gegevens inzien op je smartphone, tablet of computer.

De gegevens die worden besproken tijdens het intakegesprek zijn ook online zichtbaar in je dossier. Je kan je gegevens zelf aanvullen of aanpassen. Bijvoorbeeld de gezinssamenstelling of belangrijke telefoonnummers. Heb je lactatiekundig advies gehad van de Kraamvogel? Het verslag van het consult kan je terugvinden in je dossier.

Na je kraamweek kan je het digitale dossier als .pdf downloaden of laten drukken. Zo kan je de gegevens en adviezen altijd nog eens teruglezen.

Meer tijd voor zorg

Met het online dossier kunnen we transparanter en veiliger communiceren. Alle informatie is voor de ouder(s) online zichtbaar in plaats van losse formulieren met bijvoorbeeld afspraken of zorgovereenkomsten. De kraamverzorgenden gebruiken geen losse urenbriefjes meer, deze worden per 1 april 2022 digitaal ondertekend.

Doordat de kraamverzorgende minder tijd kwijt is aan administratieve taken, blijft er meer tijd over om voor moeder en baby te zorgen. Zoals bij elke verandering zal de overgang even wennen zijn voor onze kraamverzorgenden. We hopen op je begrip hiervoor.

Ontvangst persoonlijke inlogcode

Start jouw kraamweek vóór 1 april 2022? Dan maak je gedurende de hele periode nog gebruik van het papieren kraamdossier. Tot 1 april wordt er ook nog gebruik gemaakt van losse urenbriefjes. Begint je kraamweek in maart en eindigt deze in april? Dan worden de uren op de urenbriefjes overgezet naar je dosier. Vanaf 1 april zal het tekenen van de uren digitaal worden.

Wanneer je uitgerekend bent in maart, april of mei én nog niet bevallen op 31 maart, dan ontvang je op 1 april een persoonlijke inlogcode voor het online dossier en vervalt het papieren dossier. Ben je in juni of later uitgerekend? Dan ontvang je voor eind april je inlogcode.

Deel deze pagina