Nog een paar dagen zorg bij een klein meisje

Kraamverzorgende Ilse neemt je in haar blogs graag mee naar haar kraamgezinnen.

Afbeelding blog

De ontmoeting

Het voelt vreemd om na zo'n drukke zomer een paar dagen te moeten wachten, maar als de planning belt, moet ik een collega aflossen voor 4 dagen.

Als ik bij het gezin aankom rijden, staat er al een heel leuk bord met een tekening van een baby op de roze trekker die in de tuin staat. Mama opent de deur. Papa en de grote broer zijn nog boven, dus ik maak eerst even rustig kennis met moeder.

Mama deelt haar verhaal over de bevalling en hoe het nu thuis gaat. Eén ding gaat heel goed: de borstvoeding loopt als een trein en de kleine meid is ook erg meewerkend.

Een warm welkom

Ondertussen zijn papa en de grote broer ook bij ons komen zitten. De grote broer vindt het een beetje spannend om een nieuw persoon te ontmoeten en kijkt eerst even afwachtend toe. Het gezin vertelt dat deze kraamtijd heel anders is dan de vorige keer. Toen woonden ze net in dit huis en hadden ze nog niet veel spullen, zelfs geen keuken.

Grappig genoeg was mijn collega die ik verving de vorige keer ook hier tijdens de kraamtijd van hun eerste kind. Ze merkte meteen het verschil ten opzichte van toen. Na bijna 3 jaar ziet alles er heel anders uit, en de verloskundige bevestigt dit ook.

Het begin van een nieuwe periode

Papa doet alles zelf in het huis, dus hij is alweer bezig met andere projecten. De komende weken is hij daardoor lekker thuis en kan hij zijn eigen dingen doen. Hij doet tussendoor de boodschappen en de bakker komt langs, dus er is elke dag vers brood.

Grote broer vindt het nog wel lastig met zo’n klein zusje erbij. Zijn zusje in bad doen vindt hij ook niks want zelf heeft hij een hekel aan water. Toch proberen we hem bij het badritueel van zijn zusje in de keukenwasbak te betrekken door hem te laten helpen in de keukenwasbak. Hij vindt het spannend, maar zodra hij merkt dat hij niet zelf het water in hoeft, wil hij wel op zijn eigen manier helpen. Tussendoor is hij lekker aan het spelen of filmpjes kijken en ‘s middags slaapt hij samen met mama.

Mama voelt zich elke dag sterker worden en wil op de laatste dag even met het hele gezin naar buiten, tussen de buien door, om haar wereld weer te vergroten.

Samen lunchen aan de grote tafel vindt ze ook erg fijn. De box schuiven we ook naar de tafel, dus de kleine meid is er gezellig bij. Grote broer kruipt ook in de box en hij ligt daar heel erg trots samen met zijn zusje. Eigenlijk vindt hij het stiekem best leuk en elke dag gaat het beter.

Een nieuwsgierig poezenvriend komt ook steeds even kijken wat er gebeurt, maar zodra de kleine meid geluid maakt, wordt het voor de poes wel heel spannend!

Afscheid

De laatste dag van de kraamzorg is er alweer en op dag 8 is het tijd om afscheid te nemen van dit gezin. Hoewel de kraamweek kort maar krachtig was, waren het toch een paar erg gezellige dagen.

Deze kraamvogel vliegt weer door…

groetjes van kraamverzorgster Ilse.

Deel deze pagina