Het mannelijk alternatief voor de pufcursus

Het is bijna vaderdag. Een dag waarop kindjes hun papa verrassen met ontbijt op bed, extra veel kusjes en knuffels en natuurlijk zelfgemaakte knutsels. En het is ook een dag waarop veel mama’s de vader van hun kindje -of meerdere kinderen- bedanken voor de manier waarop zij hun vaderrol vervullen. Maar hoe bereid je je als man nou eigenlijk goed voor op het vaderschap? Niet met een pufcursus in ieder geval. Dat is de mening van Bert van Asperen en Matjeu Witte. Zij bedachten iets heel anders om aanstaande papa’s klaar te stomen voor de belangrijkste taak in hun leven: Welcome to Mankind, dé training voor aanstaande vaders.

Bert: “Op aanstaande ouders komt ontzettend veel af bij een eerste zwangerschap. Toen mijn vriendin zwanger was van onze dochter Sterre, merkte ik dat er ontzettend veel informatie voor aanstaande mama’s te vinden is. Maar voor mannen is er beduidend minder, en op het gebied van video is er al helemaal niks te vinden. Van een pufcursus krijgen weinig mannen het behaaglijk warm (of ze krijgen het té warm en het zweet breekt ze aan alle kanten uit). Daarom hebben Matjeu en ik samen Welcome to Mankind bedacht; een online zwangerschapscursus speciaal voor mannen.”

Een online zwangerschapscursus speciaal voor mannen
Bert met Sterre
Bert en zijn dochter Sterre

Stoomcursus

“Op een toegankelijke manier bereidt de videocursus mannen voor op de grootste verandering in hun leven: ze worden vader. Want wat het vaderschap precies inhoudt, daarvan kan je je eigenlijk geen voorstelling maken. In de cursus neemt de door de wol geverfde vader Alvin aanstaande vaders mee in een voor hen compleet nieuwe wereld. In meer dan vijftig video’s neemt hij mannen mee in de drie opeenvolgende fases: zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Video’s die je op elk gewenst moment en in je eigen tempo kunt kijken en je klaarstomen voor het vaderschap.”

Ik neem aanstaande papa's mee in de wondere wereld van het vaderschap.
Alvin - Welcome to Mankind
Presentator Alvin

Ervaren professionals

Vragen als Hoe ga ik om met de hormonen van mijn vrouw? Wat moet ik doen als de vliezen breken? Wat is mijn rol tijdens de bevalling? Hoe zit het met seks tijdens de zwangerschap? Moet ik echt mee naar de pufcursus? worden tijdens de cursus beantwoord; door ervaren professionals. Waaronder een verloskundige, psycholoog, seksuoloog en gynaecoloog. Matjeu: “Voor mannen die naast de videocursus aanvullende vragen hebben of contact willen met andere aanstaande en jonge vaders, hebben we een community. Hier kunnen zij vragen stellen aan onze professionals of aan vaders, die in dezelfde fase zitten als zij.”


Sterre

Nieuwsgierig?
Nieuwsgierig naar Welcome to Mankind? In het kader van Vaderdag mogen we je 25 procent korting geven op de online videocursus óf het cadeaupakket voor de volledige cursus. Het cadeaupakket geeft toegang tot de volledige cursus in combinatie met een toffe giftbox en een Mankind-romper. En natuurlijk mogen aanstaande mama’s ook aanstaande papa’s verrassen met dit leuke cadeautje! Gebruik daarvoor de code KRAAMVOGEL bij het afrekenen (de code is geldig t/m 30 juni 2022).

Deel deze pagina