Een onverwachte kraamweek en weerzien voor de 2e keer bijgesneden

Een onverwachte kraamweek en weerzien voor de 2e keer

Kraamverzorgende Ilse neemt je in haar blogs graag mee naar haar kraamgezinnen.

Een onverwachte kraamweek en weerzien voor de 2e keer bijgesneden

Bekende naam

Mijn werkweek start weer en ik krijg een nieuw gezin door. Als ik inlog in de portal komt de naam van de kraamvrouw mij wel heel bekend voor. Het adres is wel anders en om zeker te weten dat ik deze vrouw ken, kijk ik nog even tussen de geboortekaartjes van dat jaar in mijn plakboek. Ja hoor, het klopt! Dat wordt dus een weerzien. Als ik voor de deur sta doet papa open, hij herkent me meteen en zegt: “Wat een toeval, wat leuk!” Mama zit op de bank met haar pasgeboren zoon en opa, oma en grote zus van inmiddels twee jaar zitten erbij. Grote zus is maar wat trots en helemaal verliefd op haar broertje, al vindt ze het op sommige momenten ook best lastig dat de schoot van mama nu bezet is door haar broertje.

Vliegen

Mama voelt zich goed. De vorige keer verliep de borstvoeding in het begin wat moeizaam maar nu gaat het meteen al hartstikke goed. Papa is deze week nog lekker thuis en we zien wel hoe we de taken gaan verdelen. Het gezin vindt het ook fijn om dingen met elkaar te kunnen doen, ook wat betreft de huishoudelijke taken. ’s Middags gaat mama wat rusten en de bedoeling is dat grote zus ook haar middagslaapje doet. Maar deze week lukt dat niet zo goed, dus papa gaat in de tussentijd met haar op stap.

Als haar broertje verschoond wordt of in bad gaat, wil grote zus graag helpen. Het navelstompje vindt ze erg interessant maar toch ook wel een beetje eng, toch wil ze steeds even kijken. En als we haar broertje wegen voor het badje noemen we dit “vliegen”, omdat hij gewogen wordt in de weegdoek.

Tandarts

Tussendoor komt er visite om de kleine man te bewonderen. Hij doet het heel goed, regelt zijn eigen etenstijden en hij valt minimaal af. Op dag vier zet hij zelfs de groei alweer flink in. Mama voelt zich lichamelijk erg goed en wil graag snel naar buiten om even met haar dochtertje op stap te gaan. Helaas heeft ze last van erge kiespijn en kan het uitstapje niet doorgaan. In de kraamweek moet ze daarom een bezoek aan de tandarts brengen. Gelukkig is aan het eind van de kraamweek de pijn verdwenen en kan het genieten beginnen.

Op dag acht is het alweer tijd om afscheid te nemen van het gezin. Zij gaan het ook weer redden zonder mij, deze kraamvogel vliegt weer door.

Groetjes van kraamverzorgster Ilse.

Deel deze pagina