Een gezellige kraamweek met een grote hulp

Kraamverzorgende Ilse neemt je in haar blogs graag mee naar haar kraamgezinnen.

Het is weer tijd voor een nieuwe werkweek. Ik mag naar een gezin waar een collega van een andere kraamzorgorganisatie bij de bevalling aanwezig was en ik nu de rest van de kraamweek mag doen.

Als papa de deur open doet staat er aan de andere kant van de deur al een klein hondenvriendje mij blaffend op te wachten. Mama zit heerlijk op de bank met haar kleine meisje en grote broer van bijna drie zit er trots naast. De kleine meid had zoveel haast dat mama het bed boven nog maar net op tijd haalde, anders was ze beneden geboren.

Even landen

Mama is dan ook echt nog even aan het landen… Grote broer is nog wat verlegen en hij was de afgelopen week ziek dus flink hoesten en snotteren en lekker hangen bij mama of papa. Papa is de woonkamer aan het verbouwen dus her en der staat nog wat bouwmateriaal want ja het werk ligt nu even stil…

Dolenthousiast

De kleine meid krijgt flesvoeding en drinkt haar flesjes keurig leeg. Het kleine hondenvriendje is dolenthousiast en wil graag overal bij zijn en springt dan ook regelmatig op schoot of op de bank, of wil graag in de kinderwagenbak kijken die op de bank staat om te kijken wat voor geluidjes daar af en toe uitkomen.

Grote broer

De oudste broer van bijna vijftien is inmiddels ook ontwaakt en komt er bij zitten. Hij is gek op zijn kleine broertje, maar vindt het ook heerlijk om met zijn pasgeboren zusje te knuffelen. Mama voelt zich op zich redelijk op wat naweeën na, door de snelheid van de bevalling. Ze is een echte doener, dus ik probeer haar af en toe wat af te remmen en haar rust te laten pakken op bed of op de bank.

Grote hulp

Badderen doen we lekker beneden op de grote tafel met het badje ernaast en flinke hulp van kleine grote broer. Hij helpt graag met sokjes uittrekken en de rest van de kleding. Het wegen van zijn kleine zusje noemt hij vliegen. Wat is dat leuk. En spetteren in badje is nog veel leuker! En ook de spulletjes voor het badje klaarzetten en na afloop alles opruimen vindt hij erg leuk om te doen. We sjouwen wat af op de trap, maar hij vindt het geweldig. Ook de badkamer en het toilet schoonmaken doet hij met veel enthousiasme; met echte handschoenen aan en af en toe een veel te nat doekje. Tussendoor spelen we met auto’s of andere dingen en als ik mijn administratie ga doen komt kleine grote broer naast mij zitten en gaat met kleurplaten en kleurtjes aan de slag, ik werk op mijn tablet de administratie bij.

Het gaat goed met moeder en kind. De kleine meid is bijna niet afgevallen en is niet geel. Ze doet het heel erg goed! Het is tijd om afscheid te nemen en met lieve bedank-cadeautjes zeg ik het gezin gedag. Zij gaan het zeker weten redden zonder mij.

Deze kraamvogel vliegt weer door…
Groetjes van kraamverzorgster Ilse

Deel deze pagina